• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Armēnija paziņo par Palestīnas valsts atzīšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 17:45, 21.06.2024


Armēnija piektdien paziņojusi par Palestīnas valsts atzīšanu.



"Armēnijas Republika, apliecinot savu uzticību starptautiskajām tiesībām, tautu vienlīdzībai, suverenitātei un mierīgai līdzāspastāvēšanai, atzīst Palestīnas Valsti," paziņoja Erevāna.

Armēnija piebilda, ka tā ir "patiesi ieinteresēta panākt ilgtermiņa mieru un stabilitāti Tuvajos Austrumos", un nosodīja Izraēlas iebrukumu Gazas joslā.

Pērn 7.oktobrī palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" Izraēlas dienvidos sarīkoja slaktiņu, nogalinot apmēram 1200 cilvēku un nolaupot vēl aptuveni 250. Reaģējot uz slaktiņu, Izraēla sāka plašu militāru ofensīvu Gazas joslā.

"Armēnija nosoda civilās infrastruktūras izmantošanu par vairogu bruņotu konfliktu laikā un vardarbību pret civiliedzīvotājiem," paziņoja Erevāna. Tā arī nosodīja "Hamās" par "civilpersonu turēšanu gūstā" un paziņoja, ka "pievienojas starptautiskās sabiedrības prasībām par viņu atbrīvošanu".

Palestīniešu pašpārvaldes augsta ranga pārstāvis izteica pateicību Armēnijai par šādu soli.

Palestīnas valsts oficiāla atzīšana jau sen tiek uzskatīta par palestīniešu un Izraēlas miera procesa galamērķi. Savienotās Valstis un lielākā daļa Rietumeiropas valstu ir paziņojušas, ka ir gatavas kādu dienu atzīt Palestīnas valstiskumu, bet ne pirms tādu sarežģītu jautājumu kā robežas un Jeruzalemes statuss atrisināšanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainā Krievijas raķešu triecienā cietuši pieci lietuvieši

Ukrainā pirmdienas rītā notikušajā raķešu uzbrukumā tika ievainoti pieci vīrieši no Lietuvas, kuri nogādāja militāro palīdzību Ukrainas karavīriem, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Pasaule Šolcs: Ar Putina miera plānu Ukraina neizdzīvos

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Pasaule Baidens apžēlo par homoseksualitāti notiesātās militārpersonas

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka "labo vēsturisku kļūdu" un apžēlo militārpersonas, kas vairāku desmitgažu garumā notiesātas saskaņā ar likumu, kas aizliedz homoseksualitāti bruņotajos spēkos.

Pasaule Par nākamo NATO ģenerālsekretāru iecelts Marks Rite

Par NATO nākamo ģenerālsekretāru iecelts līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, trešdien paziņojusi alianse.

Lasiet arī

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Latvija atbalsta Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu divu valstu sarunu ceļā

Latvija primāri atbalsta abu pušu sarunas kā labāko ceļu uz divu valstu risinājumu un Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, atbildot uz jautājumu, vai Latvija plāno atzīt Palestīnu kā valsti.

Pasaule Premjers: Norvēģija ir gatava atzīt palestīniešu valsti

Norvēģija ir gatava atzīt palestīniešu valsti kopā ar citām valstīm, piektdien sacīja Norvēģijas premjerministrs Jūnass Gārs Stēre, uzņemot Spānijas kolēģi Pedro Sančesu, kas cenšas vairot atbalstu šādam solim.