• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mišels: Vienošanās par ES vadošajiem amatiem nav panākta

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:52, 18.06.2024


Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem pirmdienas vakarā nav izdevies panākt vienošanos par bloka augstāko amatu sadalījumu, pēc valstu un valdību vadītāju vakariņām Briselē paziņoja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.



Viņš norādīja, ka vienošanās gaidāma 27. un 28.jūnijā paredzētajā samitā.

"Bija laba saruna. Domāju, ka tā norit pareizajā virzienā. Taču šovakar vienošanās nav panākta," žurnālistiem sacīja Mišels.

Viņš uzsvēra, ka tikšanās mērķis nav bijis panākt galīgo vienošanos, bet "mūsu kolektīvais pienākums ir pieņemt lēmumu līdz jūnija beigām".

Pēc jūnija sākumā notikušajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām dalībvalstīm ir jāvienojas par nākamo Eiropadomes prezidentu, Eiropas Komisijas prezidentu, EP priekšsēdētāju un ES augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikā.

No vairāku ES valstu līderu teiktā noprotams, ka veidojas konsenss par to, ka konservatīvās Eiropas Tautas partijas (EPP) pārstāve Urzula fon der Leiena saglabās EK prezidentes amatu, par Eiropadomes prezidentu kļūs bijušais Portugāles premjerministrs sociālists Antoniu Košta, savukārt Igaunijas premjerministre liberāle Kaja Kallasa nomainīs Žuzepu Borelu bloka ārējās un drošības politikas pārstāvja amatā.

Kāds Eiropas diplomāts žurnālistiem sacīja, ka trīs galveno EP politisko grupu - EPP, sociālistu (S&D) un liberāļu - pārstāvji kopumā ir panākuši vienošanos par šīm kandidatūrām, taču vēl jāvienojas par detaļām.

"Tas drīzāk ir jautājums par spēku samēru starp EPP un S&D, kas neļāva šovakar paziņot par vienošanos," teica diplomāts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainā Krievijas raķešu triecienā cietuši pieci lietuvieši

Ukrainā pirmdienas rītā notikušajā raķešu uzbrukumā tika ievainoti pieci vīrieši no Lietuvas, kuri nogādāja militāro palīdzību Ukrainas karavīriem, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Pasaule Šolcs: Ar Putina miera plānu Ukraina neizdzīvos

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Pasaule Baidens apžēlo par homoseksualitāti notiesātās militārpersonas

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka "labo vēsturisku kļūdu" un apžēlo militārpersonas, kas vairāku desmitgažu garumā notiesātas saskaņā ar likumu, kas aizliedz homoseksualitāti bruņotajos spēkos.

Pasaule Par nākamo NATO ģenerālsekretāru iecelts Marks Rite

Par NATO nākamo ģenerālsekretāru iecelts līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, trešdien paziņojusi alianse.

Lasiet arī

Pasaule Eksperti: Nākamajā EP sasaukumā saglabāsies līdzšinējā ideoloģija

Spriežot pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātiem, nākamajā EP sasaukumā saglabāsies "centriski konservatīvi labēja" ideoloģija, šādu prognozi aģentūrai LETA izteica aptaujātie politikas eksperti.

Ekonomika Kazāks: Spēcīga Eiropa ir spēcīga Latvija

Spēcīga Eiropa ir arī spēcīga Latvija, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, komentējot Eiropas Parlamenta vēlēšanu kopējos rezultātus.

Sabiedrība Viens EP deputāta mandāts visdārgāk varētu būt «izmaksājis» AS. Kam vismazāk?

Eiropas Parlamenta (EP) viena deputāta mandāta iegūšana vislielākos priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņus varētu būt prasījusi "Apvienotajam sarakstam" (AS), savukārt vismazākos tēriņus - "Progresīvajiem", liecina aģentūras LETA aprēķini, balstoties uz pēdējiem Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojam (KNAB) sniegtajiem partiju provizoriskajiem priekšvēlēšanu tēriņiem.

Sabiedrība Eksperti: EP vēlēšanu rezultāti Latvijā nav nesuši lielus pārsteigumus

Provizoriskie Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti Latvijā ir bez lieliem pārsteigumiem un atspoguļo personību nozīmi, šādu vērtējumu aģentūrai LETA izteica aptaujātie politikas eksperti.