• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltais nams nosoda Baidenam neglaimojošus video

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:25, 18.06.2024


Baltais nams pirmdien asi kritizējis republikāņus par videomateriālu izplatīšanu, kuros it kā redzama prezidenta Džo Baidena garīgās un fiziskās veselības pasliktināšanās, apgalvojot, ka šie video esot maldinoši.


Foto: twitter

Baltā nama preses sekretāre Karīna Žana Pjēra nosauca šos video par lētu viltojumu, uzsverot, ka tie atspoguļo republikāņu izmisumu.

ASV mediji, tai skaitā laikraksts "New York Post" un republikāņu oficiālie konti sociālās saziņas vietnēs pēdējās dienās dalījušies ar vairākiem īsiem video, kuros redzams 81 gadu vecais prezidents.

Vienā video redzams, kā Baidens aizklīst prom no citiem pasaules līderiem, vērojot lēkšanu ar izpletni G7 samita laikā Itālijā pagājušajā nedēļā. Žana Pjēra apgalvoja, ka šis video ticis maldinoši rediģēts un Baidens patiesībā pagājis nost no pārējiem līderiem, lai uzmundrinātu izpletņlēcējus, parādot viņiem uz augšu pavērstus īkšķus.

"Tas tika plaši pārbaudīts (..), tostarp to pārbaudīja konservatīvie mediji," paziņoja Žana Pjēra, piebilstot, ka, noskatoties video pilnā garumā, kļūst skaidrs, kas tieši notika. Nedēļas sākumā arī raidorganizācija NBC atspēkoja apgalvojumu par Baidena it ka jocīgo uzvedību, publicējot pašu uzņemtu video, kurā bija redzams, kā Baidens sazinās ar izpletņlēcējiem.

Vēl viens plaši izplatīts video bija tuvplāna kadrs, kurā Baidens nekustīgi stāv koncertā Baltajā namā, kamēr citi politiķi dejo. Oponenti apgalvo, kas tas liecinot par apjukuma stāvokli.

"Prezidents stāvēja un klausījās mūziku, un viņš nedejoja. Atvainojiet. Es nezināju, ka nedejošana ir (..) veselības problēma," komentējot video, izteicās Žana Pjēra.

Nedēļas nogalē laikraksts "New York Post" atkal dalījās ar video, kurā šķietami redzams, ka Baidens līdzekļu vākšanas pasākumā Kalifornijā apmaldās uz skatuves, pirms bijušais prezidents Baraks Obama viņam norāda uz izeju.

Otrs Baltā nama preses sekretārs Endrū Beitss platformā "X" skaidro, ka Baidens gaidījis uz skatuves, lai novērtētu savu atbalstītāju aplausus.

Baidena galvenais sāncensis novembrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās - republikānis Donalds Tramps - padarījis Baidena vecumu par vienu no galvenajiem savas kampaņas argumentiem, cenšoties pozicionēt sevi kā enerģisku alternatīvu, lai gan viņš ir tikai trīs gadus jaunāks par Baidenu.

Neatkarīgi no tā, kurš uzvarēs prezidenta vēlēšanās, tiks uzstādīts jauns vecuma rekords. Baidens jau tagad ir vecākais cilvēks, kas ieņem prezidenta amatu, savukārt Trampa uzvaras gadījumā viņš kļūs par vecāko prezidentu, kāds jebkad inaugurēts prezidenta amatā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Francijā tūkstošiem cilvēku protestē pret galēji labējiem

Francijā svētdien tūkstošiem cilvēku izgāja ielās, lai protestētu pret galēji labējiem, kas ieguvuši visvairāk balsu parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā.

Pasaule Orbāns paziņo par alianses veidošanu ar Austrijas un Čehijas partijām

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns svētdien Vīnē paziņoja, ka Eiropas savienības līmeni kopā ar populistu partijām no Austrijas un Čehijas veido jaunu aliansi - "Parioti Eiropai" -, ar mērķi Eiropas Parlamentā (EP) veidotu jaunu galēji labējo grupu.

Pasaule Ņujorkā policists nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi

Policists Ņujorkā nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi, kurš bēga no policijas ar šaujamieroča repliku, sestdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Pasaule Ķīnas prezidents apmeklēs Kazahstānu un Tadžikistānu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins piedalīsies līderu sanāksmē un no otrdienas dosies valsts vizītē uz Kazahstānu un Tadžikistānu, svētdien paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrija.

Lasiet arī

Pasaule Avoti: 15.novembrī iespējama Baidena un Sji tikšanās

Sagaidāms, ka ASV prezidents Džo Baidens un viņa Ķīnas kolēģis Sji Dzjiņpins tiksies 15.novembrī Sanfrancisko, trešdien pavēstījuši informēti avoti.

Pasaule Baidens: ASV ir kopā ar Izraēlu

ASV prezidents Džo Baidens sestdien pēc grupējuma "Hamas" uzbrukuma Izraēlai paziņoja, ka "Savienotās Valstis ir kopā ar Izraēlu".

Pasaule ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram izvirzītas apsūdzības. Par ko?

ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram Baidenam ceturtdien tika izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu šaujamieroča iegādi un glabāšanu laikā, kad viņš lietojis narkotikas.

Pasaule Avots Baltajā namā: Baidens atbalstīs moderno iznīcinātāju nodošanu Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens G7 līderiem samitā Japānā sacījis, ka Vašingtona atbalstīs moderno militāro lidmašīnu, tai skaitā F-16 piegādāšanu Ukrainai un atbalstīs centienus apmācīt Ukrainas pilotus šo lidmašīnu izmantošanā, piektdien atklājis avots Baltajā namā.