• Ausma,
  • Ausmis,
  • Inguna,
  • Inguns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Protestējot pret izraidīšanu, Baltkrievijas pilsonis Viļņā uzkāpj sakaru tornī

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:52, 17.06.2024


Lai protestētu pret Lietuvas varasiestāžu lēmumu izraidīt viņu no valsts, kāds Baltkrievijas pilsonis pirmdienas pēcpusdienā uzkāpa sakaru tornī Viļņā.



Pilaitē Viļņas austrumos glābēji devās palīgā kādam vīrietim, kurš ziņoja, ka ir uzkāpis mobilo sakaru tornī un viņa dzīvība un veselība ir apdraudēta, informēja Viļņas rajona galvenajā policijas pārvaldē.

Viņš pats izsauca ugunsdzēsējus, tomēr ātri nokāpa no torņa paša spēkiem.

Baltkrievijas pilsonis sakaru tornī bija uzkāpis, lai protestētu pret izraidīšanu no Lietuvas. Viņš tornī izkāra vēsturisko Baltkrievijas karogu, kuru izmanto diktatora Aleksandra Lukašenko režīma pretinieki.

Pēc nokāpšanas no torņa Lietuvas televīzijas kanālam "TV3" vīrietis teica, ka ir 1986.gadā dzimušais Igors Mihailovičs.

Viņš stāstīja, ka ir bijis brīvprātīgais Baltkrievijas prezidenta amata kandidāta kampaņā, un apstākļu spiests pašlaik nelikumīgi strādā Lietuvā.

Kā viņš paskaidroja, protesta mērķis ir iegūt nepieciešamos dokumentus, lai "mierīgi dzīvotu un strādātu".

Lietuvā ir apmetušies vairāki Baltkrievijas opozīcijas pārstāvji, un arī Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska atrodas Lietuvā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ostinam bijusi pirmā telefonsaruna ar Krievijas aizsardzības ministru

ASV aizsardzības ministram Loidam Ostinam otrdien bijusi pirmā telefonsaruna ar jauno Krievijas aizsardzības ministru Andreju Belousovu, pavēstījis Pentagons.

Pasaule ASV tiesa atbrīvo Asanžu

ASV tiesa trešdien atbrīvoja tīmekļa projekta "Wikileaks" dibinātāju Džūljenu Asanžu pēc tam, kad viņš saskaņā ar vienošanos ar ASV varasiestādēm trešdien tiesā atzina savu vainu, lai izbeigtu savu gadiem ilgušo juridisko drāmu.

Pasaule EK: Microsoft rīcība pārkāpusi ES konkurences noteikumus

ASV datorprogrammatūras gigants "Microsoft" pārkāpis Eiropas Savienības (ES) konkurences noteikumus, iekļaujot biznesa komunikācijas platformu "Teams" lietojumprogrammu komplektā "Office", otrdien paziņoja Eiropas Komisija (EK).

Pasaule ES pagarina pagaidu aizsardzības mehānismu ukraiņu bēgļiem

Eiropadome otrdien oficiāli apstiprinājusi Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu līdz 2026.gada 4.martam pagarināt pagaidu aizsardzības mehānismu vairāk nekā četriem miljoniem ukraiņu bēgļu, pavēstīja Eiropadomes preses dienests.

Lasiet arī

Kriminālziņas Lietuvas helikopters no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni

Lietuvas Gaisa spēku helikopters svētdien no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni, pirmdien paziņoja Lietuvas armija.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Lietuvā notiek referendums par dubultpilsonību

Lietuvā svētdien notiek referendums par dubultpilsonības atļaušanu. Referendums norisinās vienlaikus ar valsts prezidenta vēlēšanām.