• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ES valstis aicina ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:37, 13.06.2024


Astoņu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri vēstulē bloka augstākajam pārstāvim ārlietās un drošības politikā aicinājuši ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā.



Ministri vēstulē Žuzepam Borelam brīdināja, ka Krievijas diplomātisko pasu turētāju brīva pārvietošanās Šengenas bezvīzu zonā veicina "ļaunprātīgas darbības".

"Mēs uzskatām, ka ES vajadzētu (..) ierobežot Krievijas diplomātisko pārstāvniecību locekļu un viņu ģimenes locekļu pārvietošanos tikai akreditētās valsts teritorijā," norādīja ministri.

Vēstuli parakstījuši Čehijas, Dānijas, Nīderlandes, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Rumānijas ministri, un tā datēta ar 11.jūniju. Ministri piebilda, ka šādu ierobežojumu ieviešana "ievērojami sašaurinās Krievijas aģentu darbības telpu".

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī ES valstis jau ir krasi samazinājušas Krievijas diplomātu skaitu savā teritorijā.

Ministri norādīja, ka daudzu Krievijas diplomātu galvenā nodarbošanās ES ir "izlūkošana, propaganda vai pat sabotāžas aktu sagatavošana".

Čehija un Polija nesen aizturēja personas, kas tiek turētas aizdomās par dedzināšanu, un kuras uz šiem noziegumiem kūdījusi Krievija.

"Krievija jau gadiem ilgi Eiropā veic vērienīgas operācijas ar daudziem upuriem un nozīmīgiem materiālajiem zaudējumiem," teikts vēstulē. Ministri aicināja Borelu steidzami nākt klajā ar konkrētu priekšlikumu par ierobežojumiem.

Lai kliedētu bažas par Maskavas pretpasākumiem, ministri norāda, ka tie radīs "daudz mazākus zaudējumus nekā potenciālie zaudējumi, ko Krievijas diplomāti-aģenti var nodarīt visā Eiropā".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas droni uzbrūk Krasnodaras novadam

Krievijas Krasnodaras novadam naktī uz piektdienu uzbrūk Ukrainas droni.

Pasaule ASV aizliedz «Kaspersky Lab» pretvīrusu programmatūras izplatīšanu

ASV ceturtdien aizliedza Krievijas uzņēmumam "Kaspersky Lab" izplatīt Savienotajās Valstīs savus pretvīrusu programmatūras produktus, pavēstīja ASV Tirdzniecības ministrija.

Pasaule Dienvidkoreja apsvērs ieroču piegādi Ukrainai

Dienvidkorejas prezidenta birojs nosodījis Krievijas un Ziemeļkorejas noslēgto vienošanos, kas paredz savstarpēju palīdzību kara gadījumā, un paziņojis, ka apsvērs ieroču piegādi Ukrainai.

Pasaule Aptauja: Britu konservatīvajiem draud smagā sakāve partijas vēsturē

Lielbritānijas konservatīvie 4.jūlijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās varētu ciest vissmagāko sakāvi gandrīz 200 gadus ilgajā partijas vēsturē, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Lasiet arī