• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Stoltenbergs: Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO palīdzību Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:40, 12.06.2024


Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO atbalstu Ukrainai, tomēr Viktora Orbāna valdība nesniegs personāla vai finansiālu atbalstu kara plosītajai valstij, trešdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.


Foto: LETA

Nākamajā mēnesī gaidāmajā NATO samitā Vašingtonā gaidāma ASV prezidenta Džo Baidena un sabiedroto vienošanās par jaunu sistēmu, kā sniegt paredzamāku un ilgtermiņa drošības palīdzību Ukrainai.

"Ungārija nepiedalīsies šajos NATO centienos, un es pieņemtu tādu pozīciju," Stoltenbergs teica žurnālistiem Budapeštā pēc sarunas ar Orbānu.

NATO ģenerālsekretārs apliecināja, ka ar Orbānu "vienojies par nosacījumiem, saskaņā ar kuriem Ungārija nepiedalās NATO atbalstā Ukrainai". Detalizētāku izklāstu Stoltenbergs gan nesniedza.

"Neviens Ungārijas pārstāvis nepiedalīsies šajās darbības, un nekādi Ungārijas līdzekļi netiks izmantoti to atbalstam," viņš piebilda.

"Vienlaikus premjerministrs man apliecināja, ka Ungārija neiebildīs pret šiem centieniem, ļaujot citiem sabiedrotajiem turpināt darbu, un viņš ir apstiprinājis, ka Ungārija turpinās pilnībā izpildīt savas saistības pret NATO," klāstīja alianses ģenerālsekretārs.

NATO visi lēmumi tiek pieņemti pēc vienprātības principa, kas faktiski nozīmē, ka katrai no 32 dalībvalstīm ir veto tiesības.

Ungārija tiek uzskatīta par lielāko Krievijas sabiedroto Eiropā, un pēdējo gadu laikā vairākkārt ir apgrūtinājusi lēmumu pieņemšanu par atbalstu Ukrainai gan NATO, gan Eiropas Savienībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnija paziņo par Palestīnas valsts atzīšanu

Armēnija piektdien paziņojusi par Palestīnas valsts atzīšanu.

Pasaule ES otrdien sāks iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis piektdien oficiāli apstiprinājušas, ka nākamnedēļ sāksies sarunas ar Ukrainu un Moldovu par pievienošanos blokam.

Pasaule ASV atļauj Ukrainai izmantot tās piegādātos ieročus triecieniem jebkur Krievijā

Ukrainas armija var izmantot ASV piegādātos ieročus, lai uzbruktu jebkuriem militārajiem objektiem Krievijas teritorijā, nevis tikai tiem, kas atrodas netālu no Harkivas apgabala, ceturtdien paziņojis Pentagona preses sekretārs ģenerālis Patriks Raiders.

Pasaule Ukrainas droni uzbrūk Krasnodaras novadam

Krievijas Krasnodaras novadam naktī uz piektdienu uzbrūk Ukrainas droni.

Lasiet arī

Sabiedrība Braže: NATO spējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai

NATO ir spēcīgākā alianse pasaulē, un tās iespējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Sabiedrība Rīgas NATO Austrumu flanga valstu samitā piedalīsies arī Stoltenbergs

Rīgā 11.jūnijā notiks NATO Austrumu flanga samits, kurā līdzās Bulgārijas, Čehijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Somijas un Ungārijas prezidentiem un Zviedrijas premjerministram piedalīsies arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, informēja Latvijas prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Sabiedrība Daudzviet Latvijā paredzēti sabiedroto spēku iznīcinātāju zemie treniņlidojumi

Šonedēļ daudzviet Latvijā paredzēti sabiedroto spēku iznīcinātāju zemie treniņlidojumi, sociālajos medijos informē Latvijas Gaisa spēki.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.