• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


AfD aizliedz vadošajam kandidātam ieņemt vietu EP

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:21, 10.06.2024


Vācijas galēji labējā partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) nolēmusi izslēgt no partijas delegācijas Eiropas Parlamentā (EP) partijas EP vēlēšanu saraksta līderi Maksimiliānu Krā.



Krā apsūdzēts par aizdomīgiem sakariem ar Krieviju un Ķīnu, un skandālu izraisījuši arī viņa izteikumi par nacistiskās Vācijas paramilitāro organizāciju SS.

Intervijā Itālijas laikrakstam "La Repubblica" Krā sacīja, ka ne visi SS biedri bija noziedznieki. Vaicāts, vai SS biedri bija kara noziedznieki, AfD politiķis atbildēja: "Pavisam noteikti noziedznieku procents bija liels, bet nebija tā, ka viņi visi būtu bijuši noziedznieki." Šo izteikumu dēļ AfD divas nedēļas pirms EP vēlēšanām aizliedza Krā publiski uzstāties.

Vācijā svētdien notikušajās EP vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja opozīcijā esošie konservatīvie CDU/CSU, bet AfD ierindojusies otrajā vietā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Pasaule Masks ziedojis Trampa kampaņai aptuveni 119 miljonus dolāru

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ziedojis jau aptuveni 119 miljonus ASV dolāru (110 miljonus eiro) republikāņu kandidāta, eksprezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņai.

Lasiet arī

Pasaule Šolcs paziņo par jaunām ieroču piegādēm Izraēlai

Vācijas kanclers Olafs Šolcs ceturtdien debatēs Bundestāgā paziņojis par jaunām ieroču piegādēm Izraēlai. "Mēs esam piegādājuši ieročus un piegādāsim ieročus," sacīja Šolcs.

Pasaule Laikraksts: Vācijas valdība šogad sagaida recesijas turpināšanos

Vācijas valdība ir samazinājusi savas ekonomikas prognozes un lēš, ka šogad otro gadu pēc kārtas Eiropas lielākajā ekonomikā gaidāma recesija, vēstīja Vācijas laikraksts "Sueddeutsche".

Pasaule Minhenē noslēdzies ikgadējais «Oktoberfest»

Svētdien Minhenē noslēgušies ikgadējie alus svētki, kas visā pasaulē pazīstami kā "Oktoberfest".

Pasaule Vācijā trīs pusaudži apsūdzēti terorakta plānošanā

Tiesa Vācijas Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē apsūdzējusi trīs pusaudžus par terorakta plānošanu, paziņojusi Diseldorfas reģionālās tiesas preses pārstāve.