• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Netanjahu: Izraēla gatava ļoti intensīvai operācijai uz robežas ar Libānu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:53, 05.06.2024


Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka Izraēla ir "gatava ļoti intensīvai operācijai" uz robežas ar Libānu, kur teju ik dienu notiek Izraēlas armijas un Libānas grupējuma "Hizbollah" savstarpējas apšaudes.



"Mēs esam gatavi ļoti intensīvai operācijai ziemeļos. Tā vai citādi, mēs atjaunosim drošību ziemeļos," trešdien vizītes gaitā pierobežas zonā sacīja Netanjahu.

Premjerministra galēji labējie koalīcijas partneri - nacionālās drošības ministrs Itamars Bengvirs un finanšu ministrs Bezalels Smotričs - pēdējo dienu laikā aicinājuši steidzami rīkoties, lai atjaunotu drošību Izraēlas ziemeļos.

"Viņi mūs šeit sadedzina, visiem "Hizbollah" bastioniem arī vajadzētu degt un tikt iznīcinātiem. Karš!" otrdien platformā "Telegram" pauda Bengvirs.

Smotričs pirmdien sacīja: "Mums ir jāpārceļ drošības josla no Izraēlas teritorijas iekšienes Galilejā uz Libānas dienvidiem, arī ar sauszemes iebrukumu, teritorijas okupāciju un "Hizbollah" teroristu un simtiem tūkstošu libāniešu, kuru vidū slēpjas "Hizbollah", atvirzīšanu uz otru Litani upes pusi", kas atrodas gandrīz 30 kilometrus uz ziemeļiem no robežas.

Saskaņā ar ziņu aģentūras AFP datiem kopš oktobra sākuma vardarbībā Libānā ir nogalināti vismaz 455 cilvēki, galvenokārt kaujinieki, bet arī 88 civiliedzīvotāji.

Izraēlas pusē saskaņā ar armijas datiem ir nogalināti vismaz 14 karavīri un 11 civiliedzīvotāji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Soda piespriešana Trampam «klusēšanas naudas» lietā atlikta uz 18.septembri

Soda piespriešana bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam lietā par "klusēšanas naudas" maksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai otrdien ar tiesneša lēmumu tika atlikta uz 18.septembri.

Pasaule Lietuvā izvietos Nīderlandes pretgaisa aizsardzības sistēmu «Patriot»

Nīderlande šomēnes uz militārajām mācībām Lietuvā nogādās tālas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", paziņoja Lietuvas Bruņotie spēki.

Pasaule Diks Shofs stājies Nīderlandes premjerministra amatā

Bijušais Nīderlandes izlūkdienesta vadītājs Diks Shofs otrdien devis amata zvērestu karalim Vilemam Aleksandram, kļūstot par jauno premjerministru.

Pasaule Indijā reliģiskā pasākumā līdz nāvei sabradāti vismaz 27 cilvēki

Hinduistu pasākumā Indijā līdz nāvei sabradāti vismaz 27 cilvēki, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule ASV aptur bumbu piegādi Izraēlai

Savienotās Valstis pagājušajā nedēļā apturējušas bumbu sūtījumus Izraēlai, kas nespēja kliedēt Vašingtonas bažas par iebrukumu Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā, otrdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.