• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ISW: krievu militārie blogeri sūrojas par ukraiņu dronu pārākumu frontē

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:37, 05.06.2024


Krievijas militārie blogeri tīmeklī sūrojas, ka ukraiņiem frontē ir vairāk dronu un labākas radioelektroniskās cīņas iespējas, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.



Attiecībā uz droniem, kas spēj veikt novērošanu no putna lidojuma augstuma, Ukrainai ir būtisks skaitliskais pārsvars, atzinis viens no šiem blogeriem.

"Blogeris apgalvo, ka ukraiņu trieciengrupām pārsvars dronu izmantošanā ir 3-4:1, salīdzinot ar krievu trieciengrupām, savukārt ukraiņu mehanizētajām grupām pārsvars dronu izmantošanā ir 6-10:1, salīdzinot ar analoģiskām krievu vienībām," teikts amerikāņu domnīcas ziņojumā.

Šis pats militārais blogeris norāda, ka Ukrainai ir arī specializētas un centralizētas bezpilota lidaparātu vienības sauszemes vienību sastāvā, kas ļauj aizsardzības spēkiem labāk integrēt izlūkošanas un trieciendronu iespējas taktiskajos pamatmanevros.

"Turpretī Krievijas spēkiem trūkst centralizētas un organizētas bezpilota lidaparātu vienību sistēmas un adekvātu radioelektroniskās cīņas un elektroniskās izlūkošanas līdzekļu, lai pretdarbotos Ukrainas droniem," norāda ISW.

Pēc analītiķu domām, tā kā Ukrainas armija pielāgojas un labāk integrē jaunās tehnoloģijas savos spēkos, Krievijas armija, visticamāk, izjutīs spiedienu darīt to pašu, lai saglabātu tehnoloģisko un taktisko paritāti kaujas laukā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO nespēj vienoties par plānu ilgtermiņa atbalstam Ukrainai - DPA

NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam nav izdevies pierunāt sabiedrotos apsolīt finansiāli atbalstīt Ukrainu daudzus gadus uz priekšu, liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Pasaule Talibi paziņo, ka apspriež ar ASV ieslodzīto apmaiņu

Afganistānas talibu režīms un Vašingtona apspriež divu Afganistānā ieslodzīto amerikāņu iespējamo apmaiņu pret afgāņiem, kas atrodas ieslodzījumā ASV, trešdien paziņojis talibu režīma preses pārstāvis Zabihulla Mudžahids.

Pasaule Evika Siliņa tikās ar ASV Kongresa pārstāvju palātas delegāciju

ASV kongresmeņu delegāciju vada Apropriāciju komitejas vadītājs Toms Kouls, un vizītē ieradušies arī kongresmeņi Mario Diazs-Balarts (Mario Diaz-Balart), Čaks Fleišmans (Chuck Fleischmann), Čaks Edvardss (Chuck Edwards) un Džeiks Elzijs (Jake Ellzey). Apropriācijas komitejai ir būtiska loma lēmumos par ASV budžetu, tajā skaitā par atbalstu Baltijas valstīm un Ukrainai.

Pasaule Baidens plāno publiskus pasākumus, lai kliedētu bažas par savām spējām strādāt

ASV prezidents Džo Baidens tuvākajās dienās tiksies ar Kongresa līderiem un demokrātu gubernatoriem, sniegs interviju televīzijai un rīkos preses konferenci, lai novērstu pieaugošās bažas par savām spējām pildīt prezidenta pienākumus pēc katastrofālā snieguma pagājušās nedēļas debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu, otrdien paziņoja Baltais nams.

Lasiet arī

Pasaule Šolcs: Ar Putina miera plānu Ukraina neizdzīvos

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Pasaule Ukrainā nogādāta pirmā «čehu iniciatīvas» munīcijas partija

Pirmā Čehijas iniciatīvas ietvaros ārpus Eiropas iegādātās munīcijas partija nogādāta Ukrainā, otrdien pavēstīja Čehijas premjerministrs Petrs Fiala.

Pasaule Atklāts Trampa padomnieku miera plāns

Divi galvenie Donalda Trampa padomnieki iepazīstinājuši viņu ar plānu, kā izbeigt karu Ukrainā, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās, un tas paredz sarunu sākšanu starp Ukrainu un Krieviju.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 535 660

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 535 660 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.