• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācija apsver noziedznieku deportēšanu uz Afganistānu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:40, 04.06.2024


Vācijas amatpersonas otrdien pavēstīja, ka apsver iespēju deportēt uz Afganistānu noziedzniekus un bīstamus cilvēkus, ar šo vēsti nākot klajā pēc nesenajiem notikumiem Manheimā, kur afgāņu patvēruma meklētājs nogalināja policistu un vēl piecus cilvēkus ievainoja.



Amatpersonas vairākus mēnešus "veikušas intensīvu izvērtējumu tam, lai atļautu smagus noziegumus pastrādājušu noziedznieku un bīstamu indivīdu deportēšanu uz Afganistānu", žurnālistiem sacīja iekšlietu ministre Nensija Fēzere.

"Man ir skaidrs, ka cilvēki, kas rada potenciālus draudus Vācijas drošībai, ir jādeportē ātri," sacīja ministre. "Tāpēc mēs darām visu iespējamo, lai atrastu veidus, kā deportēt noziedzniekus un bīstamas personas gan uz Sīriju, gan Afganistānu."

Deportācijas uz Afganistānu no Vācijas tika pilnībā pārtrauktas 2021.gadā, kad Afganistānā varu sagrāba kustība "Taliban".

Tagad debates par deportēšanu atsākušās Manheimas uzbrukuma kontekstā.

Aizdomās par Manheimas uzbrukumu tiek turēts Sulaimans Atae, kas Vācijā ieradās 2013. gada martā kā bēglis, vēsta mediji.

Atae valstī ieradās kopā ar brāli 14 gadu vecumā, un sākotnēji viņam tika atteikts patvērums, bet viņš netika deportēts vecuma dēļ, ziņo Vācijas laikraksts "Bild".

Pēc tam Atae mācījās Vācijā skolā un 2019.gadā apprecējās ar turku izcelsmes vācieti, ar kuru viņam ir divi bērni, ziņo žurnāls "Der Spiegel".

Varasiestādes Atae neuzskatīja par bīstamu, un kaimiņiem dzīvesvietā Hēpenheimā nešķita, ka viņš būtu ekstrēmists, vēsta mediji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Pasaule Masks ziedojis Trampa kampaņai aptuveni 119 miljonus dolāru

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ziedojis jau aptuveni 119 miljonus ASV dolāru (110 miljonus eiro) republikāņu kandidāta, eksprezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņai.

Lasiet arī

Pasaule Šolcs paziņo par jaunām ieroču piegādēm Izraēlai

Vācijas kanclers Olafs Šolcs ceturtdien debatēs Bundestāgā paziņojis par jaunām ieroču piegādēm Izraēlai. "Mēs esam piegādājuši ieročus un piegādāsim ieročus," sacīja Šolcs.

Pasaule Laikraksts: Vācijas valdība šogad sagaida recesijas turpināšanos

Vācijas valdība ir samazinājusi savas ekonomikas prognozes un lēš, ka šogad otro gadu pēc kārtas Eiropas lielākajā ekonomikā gaidāma recesija, vēstīja Vācijas laikraksts "Sueddeutsche".

Pasaule Minhenē noslēdzies ikgadējais «Oktoberfest»

Svētdien Minhenē noslēgušies ikgadējie alus svētki, kas visā pasaulē pazīstami kā "Oktoberfest".

Pasaule Vācijā trīs pusaudži apsūdzēti terorakta plānošanā

Tiesa Vācijas Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē apsūdzējusi trīs pusaudžus par terorakta plānošanu, paziņojusi Diseldorfas reģionālās tiesas preses pārstāve.