• Mariss,
  • Matīss,
  • Modris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Meksikas prezidenta vēlēšanās uzvarējusi Klaudija Šeinbauma

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:44, 03.06.2024


Svētdien notikušajās Meksikas prezidenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvusi valdošās partijas kandidāte Klaudija Šeinbauma, kas kļūs par pirmo sievieti šajā amatā, liecina sākotnējie balsu skaitīšanas rezultāti.



Bijusī Mehiko galva Šeinbauma, kas pārstāv kreisi populistisko Nacionālo atdzimšanas kustību (MORENA), ieguvusi 58 līdz 60% balsu, pamatojoties uz sākotnējām aplēsēm paziņojis Nacionālais vēlēšanu institūts (INE).

Tikmēr par opozīcijā esošās labēji centriskās Nacionālās rīcības partijas (PAN) kandidāti Sočitlu Galvesu balsojuši 26 līdz 28% meksikāņu.

Savukārt Horhe Alvaress Mainess, vienīgais vīrietis, kas kandidēja šajās vēlēšanā un pārstāv kreisi centrisko Pilsoņu kustību, ieguvis tikai aptuveni 10% balsu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Lasiet arī

Pasaule Meksika vienojas ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ

Meksika ceturtdien paziņoja, ka ir noslēgusi vienošanos ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ, apsolot viņiem naudu un palīdzību darba atrašanā.

Pasaule Meksikā desmitiem tūkstoši cilvēku protestē pret valdošo partiju

Desmitiem tūkstoši demonstrantu rozā apģērbā svētdien izgāja Meksikas pilsētu ielās un citviet pasaulē, lai "gājienā pēc demokrātijas" pirms 2.jūnijā gaidāmajām vēlēšanām vērstos pret Meksikā valdošo partiju.

Pasaule Mehiko piespriedīs bargākus cietumsodus par skābes uzbrukumiem

Meksikas galvaspilsētā Mehiko ceturtdien tika nolemts piespriest bargākus cietumsodus par skābes uzbrukumiem, paziņoja varas iestādes.

Pasaule ASV delegācija apmeklēs Meksiku, lai runātu par imigrāciju

ASV Kongresā turpinoties debatēm par imigrācijas politiku, augsta ranga Vašingtonas amatpersonu delegācija apmeklēs Meksiku.