• Monika,
  • Zilga,
  • Zilgma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Putins draud ar sekām Eiropai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:41, 29.05.2024


Krievijas diktators Vladimirs Putins otrdien draudēja Eiropai ar "nopietnām sekām", ja Ukrainai tiks atļauts ar Rietumu piegādātiem tālas darbības precīzijas ieročiem uzbrukt Krievijas teritorijai.



"Šiem NATO pārstāvjiem, sevišķi Eiropā un sevišķi mazajās valstīs, vajadzētu saprast, ar ko tie spēlējas," Putins sacīja Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā savas valsts vizītes beigās.

Viņš deva mājienu par militāriem pretuzbrukmiem un to, ka mazākajām valstīm īpaši nevajadzētu aizmirst, ka to teritorijas ir nelielas un biezi apdzīvotas.

Putins, kurš 2022.gada februārī sāka Krievijas agresijas karu pret Ukrainu, apsūdzēja Rietumus eskalācijas turpināšanā. Viņš apgalvoja, ka mūsdienīgas ieroču sistēmas, tādas kā raķešu kompleksi ATACMS, kontrolē nevis Ukrainas karavīri, bet augsti kvalificēti NATO speciālisti, balstoties uz satelītu izlūkošanas datiem.

Līdz šim šie ieroči lielākoties tika mērķēti uz Krievijas okupēto Ukrainas teritoriju.

Putins īpaši kritizēja NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, kurš atbalsta militāru mērķu apšaudīšanu Krievijas teritorijā, to pamatojot ar Ukrainas tiesībām uz pašaizsardzību.

Ukraina pieprasa ASV un citu Rietumvalstu atļauju lietot to raķetes un spārnotās raķetes uzbrukumiem Krievijas teritorijai, lai varētu efektīvāk cīnīties pret ienaidnieku.

Līdz šim Kijiva ir izmantojusi šādiem uzbrukumiem galvenokārt pašas ražotus dronus. Krievijas armija ir spējusi sapulcināt vienības aiz robežas jauniem uzbrukumiem Ukrainas teritorijai vai pierobežas pilsētu, tostarp Harkivas, bombardēšanai, tās aviācijai darbojoties no droša attāluma.

Saskaņā ar Putina teikto šāda Rietumvalstu atļauja līdzinātos tiešai konfrontācijai starp Krieviju un Rietumiem. Viņš no jauna atsaucās uz Krievijas stratēģiskajiem kodolieročiem.

Putins arī apšaubīja NATO valstu iespējamo aizsardzību no ASV puses. "Ja materializēsies nopietnas sekas Eiropai, kā uzvedīsies ASV, ņemot vērā mūsu paritāti stratēģisko ieroču jomā?" jautāja Putins.

Kopš kara sākuma Krievijas vadība vairākkārt ir draudējusi lietot kodolieročus, lai atturētu Rietumus no lielāka atbalsta sniegšanas Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla: Kaujās Libānas dienvidos nogalināti 250 Hizbollah kaujinieki

Izraēlas armijas sauszemes operācijā Libānas dienvidos šonedēļ nogalināti 250 grupējuma "Hizbollah" kaujinieki, piektdien pavēstīja Izraēlas bruņotie spēki.

Pasaule Ušakovs ievēlēts par EP delegācijas ar Kaukāza valstīm vadītāju

Eiroparlamentārietis kļuvis par priekšsēdētāju delegācijai starpparlamentāro attiecību veicināšanai starp ES un Armēniju, Azerbaidžānu un Gruziju.

Pasaule «Politico»: ASV un Izraēla spriež par triecieniem Irānas objektiem

ASV un Izraēla pašlaik aktīvi apspriež soļus, ko spert, reaģējot uz Irānas uzbrukumiem Izraēlas teritorijai, un tie varētu ietvert triecienus Irānas objektiem Sīrijā un Jemenā, vēsta tīmekļa izdevums "Politico", atsaucoties uz Savienoto Valstu administrācijas pārstāvjiem.

Pasaule Gruzijas prezidente atsakās parakstīt likumprojektu pret LGBTQ propagandu

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret seksuālo minoritāšu tiesībām, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Ukraiņi notriekuši 15 no 22 krievu lidrobotiem

Naktī uz svētdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 22 uzbrukuma lidrobotus "Shahed", ziņo Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Ukrainas armija pārrāvusi Krievijas robežu vēl vienā vietā

Ukrainas 95.atsevišķā Poļesjes desanta triecinbrigāde vēl vienā vietā pārrāvusi Krievijas robežu, pirmdien paziņojuši Ukrainas Desanta trieciena spēki.

Pasaule The Guardian: Krievijas armija zinājusi par Ukrainas plāniem Kurskas apgabalā

Krievijas armijas vadība iepriekš zināja par lielu varbūtību, ka Ukrainas Bruņotie spēki var iebrukt Kurskas apgabalā, piektdien ziņoja britu laikraksts "The Guardian", atsaucoties uz Ukrainas karavīru sagrābtiem Krievijas Iekšlietu ministrijas, Federālā drošības dienesta (FSB) un armijas dokumentiem.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.