• Paulis,
  • Pauls,
  • Pāvils,
  • Pēteris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Polija atjaunos ierobežotas piekļuves zonu pie Baltkrievijas robežas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:43, 29.05.2024


Pēc nelegālā imigranta uzbrukuma Polijas robežsargam uz robežas ar Baltkrieviju, Polija vēlas atjaunot ierobežotas piekļuves zonu pie Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas.



"Vietās, kur Polijas valstij nepieciešams efektīvi rīkoties, vajadzīga 200 metru buferjosla," trešdien, apmeklējot Dubiči Cerkevni, paziņojis Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Migranti otrdien netālu no Dubičes Cerkevnes uzbruka Polijas robežsargiem ar akmeņiem un kokiem, bet viens no viņiem bija bruņojies ar paštaisītu šķēpu. Robežsargs centās ar savu vairogu aizsegt spraugu žogā uz robežas, caur kuru migranti mēģināja iekļūt Polijā. Migrants ar šķēpu sadūra robežsargu caur žogu.

Robežsargi sociālajos tīklos publicēja fotogrāfijas, kurās redzama nūja ar tai piestiprinātu nazi. Sadurtais robežsargs tika nogādāts slimnīcā un viņam tika veikta operācija. Polijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka viņa stāvoklis joprojām ir nopietns.

Kopš 2001.gada vidus Polijā ir palielinājies spiediens uz robežu ar Baltkrieviju. Gan Varšava, gan Brisele atzīst, ka nelegālo migrāciju organizē Minskas totalitārais režīms.

2022.gada vasarā Polija uzcēla uz robežas ar Baltkrieviju 5,5 metrus augstu žogu un uzstādīja elektroniskās uzraudzības sistēmu. Pēc žoga pabeigšanas tika atcelta iepriekš noteiktā trīs kilometrus platā ierobežojumu zona gar robežu.

Taču kopš robežas nostiprināšanas nelegālie imigranti ik dienu mēģina šķērsot robežu. Polijas robežsardze kopš gada sākuma reģistrējusi vairāk nekā 15 000 šādu mēģinājumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijā vilciena un autobusa sadursmē seši bojāgājušie

Slovākijā ceturtdien pasažieru vilciena un autobusa sadursmē gājuši bojā seši un ievainoti pieci cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Pasaule Baidens un Tramps debatēs apmainās pārmetumiem (+VIDEO)

ASV prezidents Džo Baidens un republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps savās pirmajās debatēs pievērsās plašam jautājumu lokam, tostarp abortiem, ārpolitikai, imigrācijai un ekonomikai, kā arī apmainījās personīgiem pārmetumiem.

Pasaule Baltijas valstis aicina ES izbūvēt aizsardzības līniju gar robežu ar Krieviju

Baltijas valstis un Polija kopīgā vēstulē aicinājušas Eiropas Savienību (ES) izbūvēt aizsardzības līniju gar bloka robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, lai pasargātu ES no Maskavas militārajiem draudiem un hibrīdkara aktivitātēm, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Raķešu trūkums neļauj Ukrainai aizsargāt jau izremontētos enerģētikas objektus

Ukrainā pretgaisa aizsardzības sistēmu raķešu trūkums neļauj aizsargāt pēc uzbrukumiem jau izremontētos enerģētikas objektus, ziņo ASV Kara studiju institūts (ISW).

Lasiet arī

Pasaule Polija apsver iespēju notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas

Polija apsver iespēju izmantot savas pretgaisa aizsardzības sistēmas Ukrainas pierobežā, lai no Polijas teritorijas notriektu Krievijas raķetes virs Ukrainas, vēsta Polijas radiostacija "RMF24", atsaucoties uz Polijas Ārlietu ministriju.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Varšavā izcēlies ugunsgrēks iepirkšanās centrā

Varšavā svētdien izcēlies ugunsgrēks lielā iepirkšanās centrā, un liesmas pārņēmušas 80% tā platības, paziņoja ugunsdzēsēji.

Pasaule Tusks: Polijas tiesneša bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes

Polijas tiesneša Tomaša Šmita, kam bijusi piekļuve slepenai informācijai, bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes, trešdien sacīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.