• Justīne,
  • Juta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Polija apsver iespēju notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:11, 23.05.2024


Polija apsver iespēju izmantot savas pretgaisa aizsardzības sistēmas Ukrainas pierobežā, lai no Polijas teritorijas notriektu Krievijas raķetes virs Ukrainas, vēsta Polijas radiostacija "RMF24", atsaucoties uz Polijas Ārlietu ministriju.


Foto: Facebook

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba šonedēļ paziņoja, ka "Ukraina lūdz savus partnerus apsvērt iespēju no savas teritorijas notriekt raķetes, ko Krievija izšauj uz Ukrainas teritoriju".

Polijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Pāvels Vroņskis sacīja, ka "tas ir apspriežams jautājums, tas ietver daudzus nosacījumus".

Kā piemēru viņš minēja tehniskos nosacījumus šādam lēmumam attiecībā uz šo raķešu darbības rādiusu, kā arī juridiskos jautājumus.

"Kas notiks, ja šādas raķetes atlūzas kādam izpostīs īpašumu vai kādu nogalinās, jo galu galā šī raķete gaisā neizkūst," teica Polijas Ārlietu ministrijas pārstāvis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV zemūdene ierodas Gvantanamo līcī dienu pēc Krievijas karakuģu ierašanās Kubā

Gvantanamo līcī Kubā ieradusies ASV karaflotes zemūdene, un tas noticis dienu pēc tam, kad Kubā ieradās Krievijas karakuģi.

Pasaule Baidens sola neapžēlot dēlu un nemīkstināt viņa sodu

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien paziņoja, ka viņš neapžēlos savu dēlu Hanteru un nemīkstinās sodu, kas Hanteram Baidenam var tikt piespriests par ieroču likumu pārkāpumiem.

Pasaule Eiropas Savienības Tiesa piespriež Ungārijai 200 miljonu eiro sodanaudu

Eiropas Savienības Tiesa nolēmusi, ka Ungārijai jāmaksā 200 miljonu eiro sodanauda un vēl miljons eiro dienā par iepriekšējo tiesas lēmumu neievērošanu attiecībā uz patvēruma piešķiršanas politiku.

Pasaule ES valstis aicina ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā

Astoņu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri vēstulē bloka augstākajam pārstāvim ārlietās un drošības politikā aicinājuši ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā.

Lasiet arī

Pasaule ASV nosoda Krieviju par Ukrainas bērnu nolaupīšanu

ASV trešdien nosodīja Krieviju par Ukrainas bērnu nolaupīšanu un nodošanu adopcijai.

Pasaule Atvairīts krievu raķešu uzbrukums Kijivai

Naktī uz trešdienu Krievijas karaspēks pret Kijivu vērsa kombinētu uzbrukumu ar spārnotajām raķetēm, bezpilota lidaparātiem un ballistiskajā raķetēm, paziņojusi Kijivas pilsētas militārā administrācija.

Pasaule ASV plāno piegādāt Ukrainai vēl vienu sistēmu «Patriot»

ASV prezidents Džo Baidens plāno padarīt Ukrainai pieejamu vēl vienu pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", lai atvairītu Krievijas gaisa uzbrukumus, otrdien ziņoja laikraksts "New York Tiimes", atsaucoties uz vārdos nenosauktiem ASV valdības avotiem.

Pasaule Krievija iznīcinājusi pusi no Ukrainas elektroenerģijas ražošanas jaudas

Mēnešiem ilgie Krievijas triecieni Ukrainas enerģētikas objektiem iznīcinājuši pusi no Ukrainas elektroenerģijas ražošanas jaudas, otrdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.