• Justīne,
  • Juta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nikija Heilija paziņo, ka balsos par Trampu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:04, 23.05.2024


Bijusī pretendente uz Republikāņu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām novembrī Nikija Heilija trešdien paziņoja, ka viņa šajās vēlēšanās balsos par Donaldu Trampu.


Foto: twitter

Bijusī Dienvidkarolīnas štata gubernatore Heilija martā paziņoja par savas priekšvēlēšanu kampaņas izbeigšanu, bet līdz šim nebija norādījusi, vai viņa vēlēšanās atbalstīs Trampu.

52 gadus vecā Heilija republikāņu priekšvēlēšanās bija vienīgā vēl atlikusī vērā ņemamā Trampa sāncense, kuru atbalstīja ievērojams republikāņu kontingents, kas atteicās atbalstīt Trampu.

"Es par savu prioritāti uzskatu prezidentu, kuram būs mūsu sabiedroto atbalsts un kurš liks mūsu ienaidniekiem atbildēt, kurš nodrošinās robežu; prezidentu, kurš atbalstīs kapitālismu un brīvību, prezidentu, kurš saprot, ka mums vajag mazāku parādu, nevis lielāku parādu," sacīja Heilija.

"Tramps nav bijis perfekts šajās politikas jomās. Es to daudzreiz esmu likusi saprast. Tomēr Baidens ir bijis katastrofa. Tāpēc es balsošu par Trampu," rezumēja Heilija.

Heilijas neatlaidība, turpinot priekšvēlēšanu kampaņu ilgi pēc tam, kad viņa bija zaudējusi jebkādas cerības tajā uzvarēt, bija pamudinājusi ASV medijus nodēvēt viņas kampaņu par "zombija kampaņu".

77 gadus vecajam Trampam Heilijas paustais atbalsts dos lielu labumu pirms Republikāņu partijas konventa jūlijā, kurā ir gaidāma viņa nominēšana par prezidenta vēlēšanu kandidātu.

Tramps vēl nav izvēlējies viceprezidenta kandidātu, bet viņš šomēnes norādīja, ka neapsver iespēju izraudzīties šim amatam Heiliju.

Priekšvēlēšanu laikā izpaudās Trampa galvenais trūkums - nespēja nodrošināt sev atbalstu mēreno, neatkarīgo un izglītoto vēlētāju vidū. Heilija trešdien aicināja Trampu izturēties jauki pret milljoniem viņas atbalstītāju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV zemūdene ierodas Gvantanamo līcī dienu pēc Krievijas karakuģu ierašanās Kubā

Gvantanamo līcī Kubā ieradusies ASV karaflotes zemūdene, un tas noticis dienu pēc tam, kad Kubā ieradās Krievijas karakuģi.

Pasaule Baidens sola neapžēlot dēlu un nemīkstināt viņa sodu

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien paziņoja, ka viņš neapžēlos savu dēlu Hanteru un nemīkstinās sodu, kas Hanteram Baidenam var tikt piespriests par ieroču likumu pārkāpumiem.

Pasaule Eiropas Savienības Tiesa piespriež Ungārijai 200 miljonu eiro sodanaudu

Eiropas Savienības Tiesa nolēmusi, ka Ungārijai jāmaksā 200 miljonu eiro sodanauda un vēl miljons eiro dienā par iepriekšējo tiesas lēmumu neievērošanu attiecībā uz patvēruma piešķiršanas politiku.

Pasaule ES valstis aicina ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā

Astoņu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri vēstulē bloka augstākajam pārstāvim ārlietās un drošības politikā aicinājuši ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā.

Lasiet arī

Pasaule Tiesa sāks izskatīt Trampa krimināllietu

Tiesa Ņujorkā pirmdien sāks izskatīt krimināllietu, kurā bijušais ASV prezidents Donalds Tramps apsūdzēts saistībā ar "klusēšanas naudas" maksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai.

Pasaule Laikraksts: Tramps kara izbeigšanai gatavs spiest Ukrainu atdot Krimu un Donbasu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps privātā sarunā paziņojis, ka var izbeigt karu Ukrainā, izdarot spiedienu uz Kijivu, lai tā atdotu Krievijai Krimu un Donbasu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta laikraksts "The Washington Post" (WP).

Pasaule Tramps iemaksā 175 miljonu dolāru drošības naudu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien Ņujorkas civillietā par krāpšanos iemaksājis 175 miljonu dolāru drošības naudu, izvairoties no 454 miljonu dolāru lielā soda maksāšanas, kamēr tiek izskatīta apelācijas prasība.

Pasaule Tramps sola nepamest NATO, kamēr dalībvalstis maksā savu daļu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps izteicies, ka gadījumā, ja viņš uzvarēs ASV prezidenta vēlēšanās, viņš nepametīs NATO, kamēr vien alianses Eiropas partneri maksā savu daļu.