• Justīne,
  • Juta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:50, 22.05.2024


ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.


Foto: Youtube

ANO arī paziņoja, ka pēdējās divās dienās neviena kravasmašīna ar humāno palīdzību nav ieradusies Gazas joslā caur peldošo piestātni, kuru ASV uzbūvēja Gazas joslas piekrastes tuvumā palīdzības piegādēm pa jūru.

ANO palestīniešu bēgļu aģentūra UNRWA sociālo mediju platformā "X" paziņoja par pārtikas sadales apturēšanu Rafahā, kā iemeslu minot piegāžu trūkumu. Pārtikas sadali Rafahā apturēja arī ANO Pasaules Pārtikas programma (WFP), kuras krājumi šajā pilsētā ir izsīkuši.

ANO preses sekretārs Stefans Dižarriks sacīja, ka UNRWA sadales centrs un WFP noliktavas Rafahā ir "nepieejamas notiekošo militāro operāciju dēļ".

ANO neprecizēja, cik daudz palestīniešu ir palikuši Rafahā, kopš Izraēla pirms divām nedēļām sāka militāras operācijas dažos šīs pilsētas rajonos, bet tur var būt palikuši simtiem tūkstoši cilvēku.

Gazas joslā notiekošā kara laikā Rafahas iedzīvotāju skaits bija pieaudzis līdz 1,3 miljoniem cilvēku. Pēc Izraēlas militāro operāciju uzsākšanas šajā pilsētā to ir atstājuši 810 000 cilvēku, bet Izraēla paziņoja, ka nav uzsākusi plānoto pilna apjoma evakuāciju no Rafahas.

WFP paziņoja, ka tai arī sāk pietrūkt pārtikas Gazas joslas centrālajai daļai, kur patvērušies simtiem tūkstoši no Rafahas aizbēgušo palestīniešu.

WFP preses sekretāre Abīra Etefa brīdināja, ka "humānās palīdzības operācijas Gazā ir tuvu sabrukumam". Ja netiks atsāktas pārtikas un citas palīdzības piegādes Gazas joslai "lielos daudzumos, tad izplatīsies badam līdzīgi apstākļi", viņa sacīja.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV zemūdene ierodas Gvantanamo līcī dienu pēc Krievijas karakuģu ierašanās Kubā

Gvantanamo līcī Kubā ieradusies ASV karaflotes zemūdene, un tas noticis dienu pēc tam, kad Kubā ieradās Krievijas karakuģi.

Pasaule Baidens sola neapžēlot dēlu un nemīkstināt viņa sodu

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien paziņoja, ka viņš neapžēlos savu dēlu Hanteru un nemīkstinās sodu, kas Hanteram Baidenam var tikt piespriests par ieroču likumu pārkāpumiem.

Pasaule Eiropas Savienības Tiesa piespriež Ungārijai 200 miljonu eiro sodanaudu

Eiropas Savienības Tiesa nolēmusi, ka Ungārijai jāmaksā 200 miljonu eiro sodanauda un vēl miljons eiro dienā par iepriekšējo tiesas lēmumu neievērošanu attiecībā uz patvēruma piešķiršanas politiku.

Pasaule ES valstis aicina ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā

Astoņu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri vēstulē bloka augstākajam pārstāvim ārlietās un drošības politikā aicinājuši ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla atsauc vēstnieku ANO

Izraēla pirmdien atsauca vēstnieku ANO Giladu Erdanu, saasinoties ebreju valsts konfliktam ar starptautisko organizāciju saistībā ar "Hamās" kaujinieku 7.oktobra uzbrukumu.

Pasaule Igaunija sāk kampaņu ievēlēšanai ANO Cilvēktiesību padomē

Igaunijas ārlietu ministrs Markuss Cahkna otrdien Ženēvā sāka kampaņu, lai Igaunija tiktu ievēlēta par ANO Cilvēktiesību padomes locekli.

Pasaule Līdz agresors ir padzīts

Krišjānis Kariņš uzrunā ANO Cilvēktiesību padomi.

Pasaule Deviņas valstis pārtrauc finansēt palīdzību palestīniešu bēgļiem

Jau deviņas donorvalstis apturējušas finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNRWA), svētdien vēsta "Radio Brīvība".