• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:36, 12.05.2024


Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.


Foto: LETA

"Spriedums ir absolūti juridiski korekts un pilnīgi iznīcinošs," norādīja advokāts.

Viņš uzskata, ka, prasot apelācijas iesniegšanu, Latvijas rīkojusies emociju iespaidā, neizvērtējot spriedumu.

Ja Eiropas Savienības Tiesas (EST) Vispārējās tiesas spriedums stāsies spēkā un paliks secinājums, ka ES Padome nepamatoti pakļāvusi personu sankcijām, tad skaidri un nepārprotami būs noteikts, ka Avens sankcijās bijis nepamatoti, norādīja advokāts. Tas, viņaprāt, nozīmēs, ka šī rīcība bijusi prettiesiska un ES jāatlīdzina nodarītie zaudējumi.

Advokāts atzina, ka sankciju noteikšana kara sākumā bija politiska rīcība, un tām vajadzēja būt.

"Tas parādīja, ka mēs nosodām šo karu. Ja kāda valsts apdraud rietumu civilizācijas vērtības, tā reaģē un saka – mēs šo valsti vai konkrētos indivīdus sankcionēsim," skaidroja advokāts.

Tomēr, viņaprāt, sankciju politika ir jāpilnveido, lai tā būtu efektīvāka un mērķtiecīgāka.

Viņš uzsvēra, ka ir jāvērtē, vai tas, ka uzņēmums, kurā Avens ir mazākuma dalībnieks, Krievijā maksā nodokļus, nozīmē, ka viņš atbalsta karu.

"Ja tā, tad arī visi tie Rietumu uzņēmumi, kuri strādā Krievijā, atbalsta Krimas aneksiju un Ukrainas destabilizāciju," pauž advokāts.

EST atcēla ES Padomes lēmumu par miljardieriem Avenam un Fridmanam 2022.gada 28.februārī noteiktajām sankcijām, bet Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) informēja, ka Latvija aicinās ES Padomi iesniegt apelācijas sūdzību. EST Vispārējās tiesas lēmumu var pārsūdzēt EST Augstākajā palātā.

ĀM akcentē, ka Latvija ir iestājusies abās tiesas lietās, atbalstot ES Padomes nostāju par konkrēto sankciju nepieciešamību. Latvija lietā sniegusi argumentētu nostāju par sankciju pamatotību, tāpēc aicinās ES Padomi iesniegt apelācijas sūdzību par spriedumu.

ĀM arī informēja, ka tiesību akti, ar kuriem sankcijas tika pagarinātas, aizvien ir spēkā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Fridmans un Avens savas investīcijas Rietumos nodēvējuši par kļūdu

Krievijas miljardieri Mihails Fridmans un Pjotrs Avens, kuri pēc pakļaušanas sankcijām pameta Lielbritāniju, savas investīcijas Rietumos nodēvējuši par kļūdu, ziņo aģentūra "Bloomberg".

Sabiedrība Nevienai personai LR pilsonība par atbalstu agresorvalstij nav atņemta. Pagaidām

Kopš Saeima pieņēma attiecīgus grozījumus likumā, nevienai personai Latvijas pilsonība par atbalstu agresorvalstij vēl nav atņemta, aģentūra LETA uzzināja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Interesanti fakti Opā! Krievu miljardieris Pjotrs Avens jau teju gadu dzīvo Madonā

Okupācijas muzeja apmeklētāji bija patiesi pārsteigti, kad viņi muzejā pamanīja sankcionēto krievu miljardieri Pjotru Avenu, rakstīja žurnāls "Privātā Dzīve".

Sabiedrība NA deputāti Kiršteins un Kols saķeras par sankcijām pakļauto Pjotru Avenu

Nacionālās apvienības (NA) Saeimas deputātiem Aleksandram Kiršteinam un Rihardam Kolam iezīmējušies pretēji viedokļi par sankcijām pakļauto, Krievijas diktatoram Putinam pietuvināto oligarhu Pjotru Avenu.