• Severīns,
  • Urzula
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Avens lūdzis sākt kriminālprocesu par neslavas celšanu pret Dmitriju Savinu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:25, 01.10.2024


Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, informē Avena pārstāvji.


Foto: LETA

Advokāts Jānis Rozenbergs pauda, ka, pēc viņa klienta vārdiem, ar lielu varbūtību šādu nepatiesu izdomājumu izplatīšanas mērķis ir bijis panākt politiskus un juridiskus ierobežojumus Avenam, turklāt ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un citās valstīs.

Iesniegumā apgalvots, ka Savins savā sociālā tīkla "Facebook" profilā publicējis vairākas patiesībai neatbilstošas Avenu apkaunojošas ziņas.

Tāpat iesniegumā minēts 29.septembra Latvijas Televīzijas raidījuma "De Facto" ziņotais, ka, iespējams, Savins par šo apmelojošu ziņu izplatīšanu varētu būt saņēmis finansējumu no Lietuvā reģistrētā "Cooperation for Democracy" fonda, kura dibinātājs ir Izraēlā dzīvojošais miljardieris Leonīds Ņevzļins.

Savins, kurš pirms 2015.gada Latvijā ieradās kā politiski vajāts bēglis, vēlāk iemācījās latviešu valodu un nesen naturalizējies, "De Facto" apgalvoja, ka pret Avenu vēršas tikai tāpēc, ka uzskata viņu par "piektās kolonnas pārstāvi". Viņš arī kategoriski noraidījis komunikāciju ar Ņevzļinu.

"De Facto" Savins arī tika pieminēts kā krievu emigrantu atbalsta asociācijas "AREM" valdes priekšsēdētājs.

Korupcijas apkarošanas fonds 12.septembrī publiskoja savas izmeklēšanas rezultātus, saskaņā ar kuriem uzbrukumu Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam pasūtīja Izraēlā dzīvojošais uzņēmējs, naftas kompānijas "Jukos" bijušais vadības pārstāvis Ņevzļins.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nedēļas pirmajā dienā vietām gaidāms neliels lietus

Pirmdien vietām Latvijas rietumu un centrālajā daļā mazliet līs, vakarpusē uzlīs daudzviet valstī, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība No pirmdienas Latvijā gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Amatā stājies Indonēzijas jaunais prezidents

Indonēzijas prezidenta amatā svētdien stājies bijušais ģenerālis Prabovo Subianto, kura mērķis ir palielināt pasaulē ceturtās visapdzīvotākās valsts globālo ietekmi.

Sabiedrība Vāc parakstus par videonovērošanas sistēmu uzstādīšanu skolās un klasēs

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana par videonovērošanas sistēmu uzstādīšanu skolās un klasēs.

Lasiet arī

Sabiedrība Jautājumā par Latvijas pilsonības atņemšanu Avenam gaida informāciju no Ukrainas

Vērtējot jautājumu par iespējamu Latvijas pilsonības atņemšanu Krievijas oligarham Pjotram Avenam, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) patlaban gaida informāciju no sadarbības partneriem Ukrainā, TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja SAB direktors Egils Zviedris.

Ekonomika Fridmans un Avens iesniedz prasību par miljardu dolāru pret Ukrainu

Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "ABH Holdings SA", kura galvenie akcionāri ir Krievijas miljardieri Mihails Fridmans un Pjotrs Avens, iesniedzis prasību pret Ukrainu, pieprasot kompensēt zaudējumus, kas radušies "Alfa Bank" Ukrainas struktūru nacionalizācijas rezultātā, vēsta "Radio Brīvība".

Pasaule Fridmans un Avens savas investīcijas Rietumos nodēvējuši par kļūdu

Krievijas miljardieri Mihails Fridmans un Pjotrs Avens, kuri pēc pakļaušanas sankcijām pameta Lielbritāniju, savas investīcijas Rietumos nodēvējuši par kļūdu, ziņo aģentūra "Bloomberg".

Sabiedrība Nevienai personai LR pilsonība par atbalstu agresorvalstij nav atņemta. Pagaidām

Kopš Saeima pieņēma attiecīgus grozījumus likumā, nevienai personai Latvijas pilsonība par atbalstu agresorvalstij vēl nav atņemta, aģentūra LETA uzzināja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).