• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slovākijas premjers maina toni Ukrainas kara jautājumā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:10, 12.04.2024


Slovākijas premjerministrs Roberts Fico ceturtdien aicināja uz mierīgu Ukrainas kara atrisinājumu, kas respektētu tās "teritoriālo integritāti". Tas iezīmēja toņa maiņu salīdzinājumā ar iepriekšējiem Fico izteikumiem, kas bijuši Krievijai draudzīgi.



Fico, kura sabiedrotais Peters Pellegrīni pagājušajā nedēļas nogalē uzvarēja prezidenta vēlēšanās, iepriekš bija apšaubījis kaimiņvalsts Ukrainas suverenitāti.

"Krievijas militārā spēka lietošana Ukrainā bija rupjš starptautisko tiesību pārkāpums," ceturtdien sacīja Fico pēc tikšanās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu. Viņš piebilda, ka Ukrainai ir vajadzīga palīdzība un solidaritāte.

Aicinot uz mierīgu kara atrisinājumu, Fico precizēja, ka tam jābūt "atrisinājumam, kas respektē Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti".

Fico arī atbalstīja Ukrainas vēlmi pievienoties Eiropas Savienībai (ES).

"Slovākijas Republikas atbalsts Ukrainai un tās ambīcijām kļūt par ES locekli nav spekulatīvs. Tas ir pilnvērtīgs atbalsts," Fico sacīja reportieriem.

Fico tikās ar Šmihaļu Mihalovces pilsētā netālu no Ukrainas robežas.

Šmihaļs pateicās Fico par atbalstu un "par mūsu suverenitātes un teritoriālās integritātes atzīšanu". "Šis ir absolūti vēsturisks notikums mūsu valstīm, mūsu valdībām," Ukrainas premjers sacīja reportieriem.

Fico janvārī bija sacījis, ka Ukraina "nav neatkarīga un suverēna valsts", bet atrodas "pilnīgā ASV ietekmē un kontrolē".

Mītiņā pirms parlamenta vēlēšanām pērn Fico atkārtoja neprecīzos un nepierādītos Krievijas apgalvojumus, ka "karš Ukrainā izcēlās 2014.gadā, kad ukraiņu fašisti nogalināja krievu tautības civilos upurus".

Pēc stāšanās premjera amatā oktobrī Fico apturēja militāro palīdzību Ukrainai. Viņš arī ir pret sankcijām, kas noteiktas Krievijai, un pret Ukrainas centieniem pievienoties NATO.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijas premjerministrs: «Ukraina nav neatkarīga un suverēna valsts»

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico sestdien paziņojis, ka Ukraina neesot suverēna valsts un atrodoties pilnīgā ASV kontrolē.

Pasaule Slovākijā sākušies protesti pret Fico valdību

Vairāki tūkstoši cilvēku ceturtdien izgāja Bratislavas ielās, lai protestētu pret Roberta Fico vadīto Slovākijas jauno valdību.

Pasaule Slovākijas premjers aptur kontaktus ar lielākajiem medijiem

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico pārtraucis "jebkādus sakarus" ar valsts lielākajiem medijiem, apgalvojot, ka tie nesniedz "patiesu, savlaicīgu un visaptverošu" informāciju.

Pasaule Slovākijas premjers paziņo par militārās palīdzības apturēšanu Ukrainai

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kura valdība vakar nodeva amata zvērestu, ceturtdien paziņojis, ka Bratislava vairs nesniegs Ukrainai militāru palīdzību.