• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brazīlijā tiesnesis dod rīkojumu sākt izmeklēšanu pret Masku

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:48, 08.04.2024


Brazīlijas Augstākās tiesas tiesnesis devis rīkojumu veikt izmeklēšanu par Īlonu Masku pēc tam, kad miljardieris viņu apsūdzēja par cenzūru, bloķējot aizdomās par dezinformācijas izplatīšanu turētus sociālo mediju kontus.


Foto: Youtube

Tiesnesis Ališāndre de Morāešs apsūdzēja platformas "X" īpašnieku par sociālā tīkla "noziedzīgu instrumentalizāciju", liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā nonākušais tiesneša rīkojums.

Kā brīdināja tiesnesis, sociālās saziņas vietnei "X" vajadzētu atturēties no tiesas rīkojumu nepildīšanas un to kontu atjaunošanas, par kuru bloķēšanu rīkojumu devusi Augstākā tiesa. Morāešs norādīja, ka pasaulē bagātākajam cilvēkam par katru kontu, kura darbība ir atjaunota, varētu noteikt sodu, kas atbilst 18 500 eiro.

Pēdējo gadu laikā Morāešs ir devis rīkojumu slēgt "X" (agrāk "Twitter") kontus, kas tiek turēti aizdomās par dezinformācijas izplatīšanu, uzsverot, ka "sociālie tīkli nav zeme bez likumiem".

Masks sestdien "X" sāka ierakstu virkni, kurā uzbruka Brazīlijas tiesnesim, paziņojot, ka Morāešs ir "klaji un atkārtoti nodevis Brazīlijas konstitūciju un tautu". Viņš pieļāva, ka "X" varētu zaudēt ieņēmumus un slēgt biroju Brazīlijā, "tomēr principi ir svarīgāki par peļņu".

Morāešs ir viens no 11 Brazīlijas Augstākās tiesas tiesnešiem, kā arī vada Augstāko vēlēšanu tribunālu. Viņu kritizē par vēršanos pret vārda brīvību Brazīlijā, kamēr citi viņu uzteic kā demokrātijas aizstāvi.

Pēdējo gadu laikā tiesnesis ir vadījis cīņu pret dezinformāciju, cita starpā liekot slēgt vairāku ietekmīgu personu sociālo tīklu kontus. Lielākā daļa no tiem ir bijušā prezidenta Žaira Bolsonaru atbalstītāji.

Saistībā ar Maska uzbrukumiem tiesnesim Brazīlijas ģenerālprokurors Žorži Mesiāšs aicināja "steidzami regulēt sociālos tīklus", jo "nevaram dzīvot sabiedrībā, kur ārvalstīs dzīvojoši miljardieri kontrolē sociālos tīklus un parāda, ka vēlas pārkārt tiesiskumu, nepakļauties tiesas rīkojumiem un draud mūsu varasiestādēm".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule ASV regulators vēlas panākt, lai Maskam tiesā jāliecina par Twitter darījumu

Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) vērsusies tiesā, lai panāktu, ka miljardierim Īlonam Maskam ir pienākums liecināt izmeklēšanā saistībā ar darījumu, kurā viņš pārņēma sociālās saziņas platformu "Twitter", kas tagad pārdēvēta par "X".

Pasaule Maska platformā X publicētām mediju saitēm vairs nerādīs ziņu virsrakstus

Miljardierim Īlonam Maskam piederošā sociālo mediju platforma "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter", vairs nepublicē mediju ziņu virsrakstus.

Pasaule Masks paziņo, ka X varētu ieviest ikmēneša maksu visiem lietotājiem

Sociālo mediju platforma "X", kas iepriekš bija pazīstama kā "Twitter", varētu ieviest ikmēneša maksu visiem lietotājiem.

Pasaule Policija: Bolsonaru guvis labumu no luksusa dāvanu nelikumīgas pārdošanas

Bijušais Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru ir guvis labumu no luksusa dāvanu nelikumīgas pārdošanas 6,8 miljonu Brazīlijas reālu (1,15 miljonu eiro) vērtībā, konstatēts policijas izmeklēšanā, kuras rezultāti publiskoti pirmdien.