• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kijiva: Ukrainā atrodas 474 000 Krievijas karavīru

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:33, 02.04.2024


Ukrainas teritorijā šobrīd atrodas 474 000 Krievijas karavīru, telekanāla "Apostrof TV" ēterā sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.



"Patlaban ienaidnieka sauszemes komponents mūsu teritorijās ir aptuveni 474 000 karavīru," sacīja amatpersona.

"Līdz 2024.gada sākumam šis rādītājs svārstījās 450-460 tūkstošu robežās. Tā ir skaita kāpināšana, formējot tā dēvētos izlūkpulkus un papildu apakšvienības," norādīja Skibickis.

Krievijā būtiski samazināti jauno kājnieku vienību sagatavošanas termiņi, arī profesionālo karavīru apmācību process ir īsāks, skaidroja HUR vadītāja vietnieks.

Kājnieks no nulles tiek sagatavots 27 dienu laikā. Šajā laikā tiek veikta individuālā sagatavošana, sagatavošana apakšvienības sastāvā un vienības saliedēšana.

Krievijā straujākā tempā notiek arī artilēristu, tankistu un līdzīgu karavīru sagatavošana.

Atbilstoši HUR datiem lielākie zaudējumi ienaidniekam šobrīd ir kājnieku rindās.

80% tehnikas, ko izmanto Krievijas kājnieki, ir atjaunota vai modernizēta, bet tikai 20% ir jauni tanki, kājnieku bruņumašīnas, artilērijas sistēmas.

Tas ir ne vairāk kā 200 jaunu Krievijā ražotu tanku gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu

Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu, kas plānoja provokācijas un parlamenta ieņemšanu, pirmdien paziņojis Ukrainas drošības dienests un prokuratūra.

Pasaule ES pagarina pagaidu aizsardzības mehānismu ukraiņu bēgļiem

Eiropadome otrdien oficiāli apstiprinājusi Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu līdz 2026.gada 4.martam pagarināt pagaidu aizsardzības mehānismu vairāk nekā četriem miljoniem ukraiņu bēgļu, pavēstīja Eiropadomes preses dienests.

Sabiedrība Saeima aicina atbalstīt Ukrainas pieteikumu pievienoties NATO

Uzsverot nepieciešamību Vašingtonas samitā skaidri apliecināt stingru vienotību un apņēmību, kā arī visu sabiedroto gatavību uzņemties taisnīgu daļu atbildības par visu sabiedroto drošību, Saeima šodien pieņēma paziņojumu, kurā aicina NATO dalībvalstu parlamentus atbalstīt Ukrainas oficiālo pieteikumu par iestāšanos NATO.

Pasaule ASV un Polija izveido Ukrainas komunikācijas grupu

Savienotās Valstis un Polija izveidojušas Ukrainas komunikācijas grupu, lai palīdzētu Ukrainai cīnīties pret Krievijas dezinformāciju un agresiju informācijas telpā.