• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Budapeštā tūkstoši piedalījušies protestā pret Orbāna valdību

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:38, 27.03.2024 1


Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā otrdienas vakarā tūkstošiem cilvēku izgāja demonstrācijā, protestējot pret premjerministra Viktora Orbāna valdību.



Protestu izraisīja publiski izskanējušās apsūdzības, ka valdības locekļi vainojami kukuļošanā un korupcijā.

Iziet demonstrācijā galvaspilsētas ielās cilvēkus aicināja Orbāna valdības agrākās tieslietu ministres Judītes Vargas bijušais vīrs Pēters Maģars, kas Orbānu nodēvējis par "mafijas valsts galvu".

Maģars atklātībai nodevis slepus ierakstītu privātu sarunu ar bijušo sievu, kas esot pierādījums tam, ka Orbāna valdība centusies noslēpt bijušā ministra un Orbāna kabineta biroja vadītāja iesaisti korupcijas lietā.

Prokuratūra šo korupcijas lietu izmeklē kopš 2021.gada. Atbilstoši apsūdzībām savulaik Vargas vadītās Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Antals Rogāns esot pieņēmis lielus kukuļus.

Varga tiek uzskatīta par Orbāna tuvu politisko sabiedroto.

Eksministre apsūdzējusi bijušo vīru, ka viņš izprovocējis kompromitējošos izteikumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Pasaule Bloomberg: ES ir gatava veikt stingrus pasākumus pret Ungāriju

Eiropas Savienības (ES) līderi ir gatavi ieņemt stingru nostāju pret Ungāriju, ja šīs valsts premjerministrs Viktors Orbāns nākamnedēļ gaidāmajā ES samitā turpinās bloķēt 50 miljardu eiro palīdzības paketi Ukrainai, ziņo aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz avotiem, kas pazīstami ar gatavošanos sanāksmei.

Ekonomika EK apstiprina 920 miljonu eiro piešķiršanu Ungārijai

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien apstiprināja 920 miljonu eiro piešķiršanu Ungārijai valsts atveseļošanas un noturības plāna ietvaros, taču šis lēmums jau izraisījis kritiku un neizpratni.

Pasaule Polija, Ungārija un Slovākija ignorēs ES lēmumu par Ukrainas labību

Polija, Ungārija un Slovākija piektdien paziņoja, ka saglabās Ukrainas labības importa aizliegumu, neraugoties uz Eiropas Savienības (ES) lēmumu izbeigt aizliegumu šajās dalībvalstīs, kā arī Bulgārijā un Rumānijā.

Pasaule Ungārija austrumos robežojas ar «krieviem» - Orbāns

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ir nācis klajā ar jaunu pretukrainisku paziņojumu, pavēstot, ka viņa valsts austrumos robežojas ar "krieviem".