• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bolsonaru pavadījis divas naktis Ungārijas vēstniecībā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:33, 26.03.2024


Brazīlijas eksprezidents Žairs Bolsonaru februārī pavadīja divas naktis Ungārijas vēstniecībā Braziljā, pirmdien pavēstīja viņa advokāti, noliedzot, ka viņš meklējis patvērumu izmeklēšanas laikā.


Foto: Facebook

Bolsonaru juridisko aizstāvju komanda nāca klajā ar paziņojumu, atbildot uz laikrakstā "New York Times" publicētu rakstu, kurā apgalvots, ka Bolsonaru "slēpies" vēstniecībā, kamēr bija pakļauts izmeklēšanai.

Laikraksts ziņoja, ka Bolsonaru uzturējies vēstniecībā no 12. līdz 14.februārim dažas dienas pēc tam, kad policija konfiscēja viņa pasi un aizturēja divus viņa palīgus.

Izmeklētāji 8.februārī izklāstīja aizdomas, ka Bolsonaru uzkurinājis "apvērsuma mēģinājumu", lai neļautu 2022.gada prezidenta vēlēšanu uzvarētājam Luisam Inasiu Lulam da Silvam stāties amatā.

"New York Times" publicēti novērošanas kameru ieraksti parādīja, ka Bolsonaru iegājis Ungārijas vēstniecībā 12.februāra vakarā, bet iznācis no tās 14.februāra pēcpusdienā.

Bolsonaru "uz divām dienām tika uzņemts Ungārijas vēstniecībā Brazīlijā, lai pavadītu laiku ar šīs draudzīgās valsts varas iestādēm," sacīja viņa advokāti.

"Ir publiski zināms, ka bijušajam prezidentam ir labas attiecības ar Ungārijas premjerministru" Viktoru Orbānu, piebilda advokāti.

Augstākās tiesas tiesnesis Alešandri di Moraiss ir devis eksprezidentam 48 stundas, lai viņš izskaidrotu savu uzturēšanos Ungārijas vēstniecībā, sacīja ziņu avoti šajā tiesā.

Ungārijas vēstnieks Miklošs Hamlai pirmdienas vakarā pavadīja 20 minūtes Brazīlijas Ārlietu ministrijā, uz kuru vinš tika izsaukts "sniegt paskaidrojumus par bijušā prezidenta uzņemšanu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Brazīlijas tiesa liedz Bolsonaru startēt vēlēšanās

Brazīlijas tiesa otrdien atkārtoti liegusi bijušajam prezidentam Žairam Bolsonaru startēt vēlēšanās.

Pasaule Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas

Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas un Volodimira Zelenska tikšanās. Viņi abi ieradušies Ņujorkā uz ANO Ģenerālās Asamblejas ikgadējo sesiju.

Ekonomika Brazīlija šogad apsteigs ASV kā pasaulē lielākā kukurūzas eksportētāja

Brazīlija šogad apsteigs ASV un kļūs par pasaulē lielāko kukurūzas eksportētāju, pateicoties bagātīgai ražai, trešdien paziņoja Brazīlijas valstij piederošais uzņēmums "National Supply Company".

Pasaule Baltais nams: Brazīlija atkārto Krievijas un Ķīnas propagandu par karu Ukrainā

Baltais nams pirmdien asi kritizēja Brazīliju par tās prezidenta Luisa Inasiu Lulas da Silvas Ķīnas vizītes laikā teikto, ka ASV veicina karu Ukrainā.