• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV Pārstāvju palāta atbalsta iespējamo «TikTok» aizliegumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:25, 14.03.2024


ASV pārstāvju palāta ar lielu balsu vairākumu trešdien apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs sociālās saziņas vietni "TikTok", ja tā neatbrīvos no sava ķīniešu īpašnieka.


Foto: Courtesy

Likumprojektu atbalstīja 352 Pārstāvju palātas locekļi, bet pret balsoja 65 kongresmeņi.

Video apmaiņas lietotne "TikTok" izpelnījusies lielu popularitāti visā pasaulē, taču apstāklis, ka tā pieder Ķīnas uzņēmumam radījis bažas, ka šo sociālās saziņas vietni savās interesēs varētu izmantot Pekinas komunistiskais režīms.

Tomēr likumprojekta galīgais liktenis vēl nav skaidrs, jo daži ietekmīgi senatori izturas visai atturīgi pret ideju aizliegt tīmekļa platformu, kurai ASV ir 170 miljoni lietotāju.

Tikmēr Baltais nams jau paziņojis, ka prezidents Džo Baidens "Likumu par amerikāņu pasargāšanu no ārvalstu pretinieku kontrolētām lietotnēm" parakstīs, ja to apstiprinās arī Senāts.

Likumprojekts, paredz, ka uzņēmumam "ByteDance" 180 dienās lietotne ir jāpārdod. Pretējā gadījumā "TikTok" ASV vairs nevarēs lejuplādēd "Apple" un "Google" lietotņu veikalos.

Laikraksts "Wall Street Journal" vēsta, ka uzņēmumu vēršanās pret "TikTok" esot pārsteigusi, jo vēl tikai februārī par Baidens pats sāka izmantot lietotni savai kampaņai pirms novembrī gaidāmajām vēlēšanām, kurās viņš gatavojas startēt uz otru pilnvaru termiņu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Lasiet arī

Pasaule Baltais nams dod federālajām aģentūrām 30 dienas TikTok aizlieguma īstenošanai

ASV Baltā nama administrācija pirmdien deva federālajām aģentūrām 30 dienas, kuru laikā ir jānoņem lietotne "TikTok" no visām to darbinieku oficiālajām ierīcēm, īstenojot ASV Kongresa pērn pieņemtu lēmumu par šīs lietotnes aizliegumu.