• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukraina ar droniem uzbrukusi trim Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:19, 13.03.2024


Ukrainas Drošības dienests (SBU) naktī uz trešdienu ar bezpilota lidaparātiem uzbrucis trim naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā, kā arī aviobāzei un militārajam lidlaukam, pavēstīja avots dienestā.



"Naktī SBU ar droniem uzbruka uzreiz trim naftas pārstrādes rūpnīcām - ne tikai Rjazaņā, bet arī Kstovā Ņižņijnovgorodas apgabalā un Kirišahā Ļeņingradas apgabalā," paziņoja avots.

Pēc viņa teiktā, šie uzbrukumi ir turpinājums virknei speciālo operāciju pret ienaidnieka naftas pārstrādes rūpnīcām, ko SBU uzsāka agrāk.

"Mēs sistemātiski īstenojam detalizēti aprēķinātu stratēģiju, lai samazinātu Krievijas Federācijas ekonomisko potenciālu. Mūsu uzdevums ir atņemt ienaidniekam resursus un samazināt naftas naudas un degvielas plūsmu, ko Krievijas Federācija novirza tieši karam, lai nogalinātu mūsu pilsoņus," sacīja avots.

Pēc viņa teiktā, uzbrukumiem pakļautās naftas pārstrādes rūpnīcas bija starp piecām lielākajām naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā.

Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā trešdienas rītā pēc bezpilota lidaparāta trieciena izcēlies ugunsgrēks, apstiprinājis Rjazaņas apgabala gubernators Pāvels Malkovs.

"Telegram" kanāls "112" raksta, ka rūpnīcai uzbruka trīs bezpilota lidaparāti, kas trāpīja divām pārstrādes iekārtām.

Tāpat SBU kopā ar citiem Aizsardzības spēku pārstāvjiem ar droniem uzbruka Krievijas gaisa spēku aviācijas bāzei Buturļinovkā Voroņežas apgabalā un militārajam lidlaukam Voroņežā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Harkivas apgabalā

Ukrainas ģenerālštābs paziņojis, ka situācija Harkivas apgabalā ir sarežģīta un Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Volčanskas pilsētas tuvumā.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).