• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Čehija vairs nerīkos kopīgas valdību sēdes ar Slovākiju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:08, 07.03.2024


Čehijas valdība trešdien pavēstīja, ka tuvāko mēnešu laikā nerīkos kopīgas sēdes ar Slovākijas valdību, Prāgas un Bratislavas domstarpībām Ukrainas jautājumā kļūstot arvien asākām.


Foto: pixabay

"Mēs esam pārliecināti, ka šobrīd nav nepieciešams rīkot kopīgas abu valdību sanāksmes," žurnālistiem sacīja Čehijas premjerministrs Petrs Fiala.

Valdībām bija paredzēts tikties Čehijā pavasarī.

Pēdējā kopīgā sanāksme notika 2023.gada aprīlī, kad Slovākijas premjerministra amatā vēl bija Eduards Hegers.

Kā sacīja Fiala, kaut arī ir daudz jautājumu, par ko abas valdības varētu diskutēt, "mēs nevaram noslēpt, ka ir būtiskas viedokļu atšķirības dažos svarīgos ārpolitikas jautājumos".

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī Čehija un Slovākija sniedza Ukrainai nozīmīgu humāno un militāro palīdzību.

Kad Slovākijas premjerministra amatā 2023.gada oktobrī nonāca Roberts Fico, Slovākija militāro palīdzību apturēja.

Pēdējo mēnešu laikā Fico nācis klajā ar vairākiem paziņojumiem, kas pasliktinājuši attiecības ar Kijivu, arī apšaubījis Ukrainas suverenitāti un un mudinājis uz mieru ar Krieviju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Čehijas prezidents cietis motocikla avārijā

Čehijas prezidents Petrs Pavels ceturtdien cietis motocikla avārijā un ir hospitalizēts, bet viņa ievainojumi "nav nopietni", paziņoja prezidenta birojs sociālo mediju platformā "X".

Pasaule WSJ: Čehija munīciju Ukrainai iepērk arī no Krievijas sabiedrotajiem

Čehija ir apzinājusi aptuveni 800 000 artilērijas lādiņu iegādei no dažādiem piegādātājiem visā pasaulē ne tikai Rietumvalstīs, bet arī pie Krievijas sabiedrotajiem, un ir atradusi vēl 700 000 lādiņu, kurus var iegādāties papildus, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).

Pasaule Čehijas likumdevēji noraida Stambulas konvenciju

Čehijas parlamenta augšpalātas deputāti balsojumā trešdienas vakarā nobalsojuši pret Stambulas konvencijas ratifikāciju.

Kriminālziņas Prāgas šāvējs ir atbildīgs par vēl divu cilvēku nāvi

Dāvids Kozāks, kurš pirms nedēļas Prāgas Kārļa universitātē nošāva 14 cilvēkus, savā pašnāvības vēstulē atzinis, ka iepriekš ir nogalinājis vīrieti un viņa divus mēnešus veco meitu, paziņoja Čehijas policija trešdien, informē BBC.