• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Čehija vairs nerīkos kopīgas valdību sēdes ar Slovākiju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:08, 07.03.2024


Čehijas valdība trešdien pavēstīja, ka tuvāko mēnešu laikā nerīkos kopīgas sēdes ar Slovākijas valdību, Prāgas un Bratislavas domstarpībām Ukrainas jautājumā kļūstot arvien asākām.


Foto: pixabay

"Mēs esam pārliecināti, ka šobrīd nav nepieciešams rīkot kopīgas abu valdību sanāksmes," žurnālistiem sacīja Čehijas premjerministrs Petrs Fiala.

Valdībām bija paredzēts tikties Čehijā pavasarī.

Pēdējā kopīgā sanāksme notika 2023.gada aprīlī, kad Slovākijas premjerministra amatā vēl bija Eduards Hegers.

Kā sacīja Fiala, kaut arī ir daudz jautājumu, par ko abas valdības varētu diskutēt, "mēs nevaram noslēpt, ka ir būtiskas viedokļu atšķirības dažos svarīgos ārpolitikas jautājumos".

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī Čehija un Slovākija sniedza Ukrainai nozīmīgu humāno un militāro palīdzību.

Kad Slovākijas premjerministra amatā 2023.gada oktobrī nonāca Roberts Fico, Slovākija militāro palīdzību apturēja.

Pēdējo mēnešu laikā Fico nācis klajā ar vairākiem paziņojumiem, kas pasliktinājuši attiecības ar Kijivu, arī apšaubījis Ukrainas suverenitāti un un mudinājis uz mieru ar Krieviju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Pasaule LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

Latvijas Universitātes (LU) studenti ceturtdien notikušajā apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nav cietuši un ir drošībā, vēsta LU.

Sabiedrība Prāgā tūkstošiem protestējuši pret atbalstu Ukrainai

Tūkstošiem prokrieviski noskaņotās Čehijas opozīcijas partijas atbalstītāju sestdien Prāgā protestējuši pret valsts centriski labējo valdību, kritizējot tās ekonomisko politiku un militāro atbalstu Ukrainai.

Pasaule Toyota pēc gandrīz mēnesi ilga pārtraukuma atjaunos ražošanu Čehijā

Japānas autobūves uzņēmuma "Toyota Motor Corp." Čehijas struktūrvienība piektdien paziņoja, ka atjaunos ražošanu valstī, kas bijusi apturēta gandrīz mēnesi saistībā ar ugunsgrēku plastmasas detaļu piegādātāja ražotnē.

Pasaule Čehija atceļ līgumus, kas ļāva Krievijai bez maksas lietot zemi

Čehijas valdība trešdien atcēla komunistu varas laikā noslēgtus līgumus, kas ļāva Krievijai bez maksas lietot zemi un nekustamos īpašumus Prāgā un dažās citās pilsētās.