• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daiga Mieriņa tiekas ar ASV kolēģiem Vašingtonā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 17:05, 31.01.2024

Andris Ērglis


D.Mieriņa vizītē ASV ieradusies kopā ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Lauri Husaru (Lauri Hussar) un Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen).


Фото Сейма ЛР

Globālā drošība šodien balstās spēcīgā ASV un Eiropas sadarbībā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, ASV galvaspilsētā Vašingtonā tiekoties ar ASV Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Maiku Džonsonu (Mike Johnson) un citiem ASV likumdevējiem. D.Mieriņa vizītē ASV ieradusies kopā ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Lauri Husaru (Lauri Hussar) un Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen). Sarunā ar Baltijas valstu spīkeriem M.Džonsons apliecināja ASV stratēģisko partnerību ar Baltijas valstīm.

Kopīgās vizītes mērķis ir stiprināt transatlantisko sadarbību un sarunās ar ASV parlamentāriešiem iezīmēt baltiešu redzējumu par drošības situāciju pasaulē. Saeimas priekšsēdētāja uzsver: Krievijas izvērstā agresija Ukrainā apdraud visu Eiropu un grauj globālo drošības sistēmu. Uz likmes nav tikai Ukrainas liktenis, un mūsu izvēle ir absolūti skaidra: jādara viss, lai panāktu Krievijas sakāvi Ukrainā. Ja nespēsim nosargāt Ukrainu pret Krievijas agresiju, tas būs tikai laika jautājums, kad Krievija būs gatava izmantot jaunu iespēju mūs izaicināt.

Baltijas valstu parlamentu spīkeri sarunās aicināja ASV kongresu iespējami ātri apstiprināt palīdzības pakotni Ukrainai.

Katra diena, kas tiek novilcināta svarīgu lēmumu pieņemšanā, Ukrainai nozīmē aizvien jaunas karavīru nāves. Un mēs varam palīdzēt to novērst, aicināja D.Mieriņa, uzsverot nepieciešamību saliedēt sabiedrotās un līdzīgi domājošās valstis iepretim Krievijas agresijai. Vienoti jāturpina maksimāli izolēt Krieviju, starptautiski un konsekventi jādokumentē tās pastrādātie kara noziegumi, lai sauktu pie atbildības. Krievijas visatļautības pamatā ir nesodāmības sajūta, pauda D.Mieriņa.

Baltijas valstu priekšsēdētāji aizvadījuši tikšanās ar Pārstāvju palātas Apropriāciju komitejas Aizsardzības apakškomitejas mazākuma partijas pārstāvi Betiju Makkolumu (Betty McCollum), Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Bendžaminu Kārdinu (Benjamin Cardin), kā arī bijušo ASV Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Nensiju Pelosi (Nancy Pelosi).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Argentīnas tiesa atļauj pārvest Maradonas mirstīgās atliekas uz mauzoleju

Tiesa Argentīnā otrdien atļāva pārvest leģendārā futbolista Djego Maradonas mirstīgās atliekas no kapsētas uz mauzoleju, kuru viņam paredzēts uzcelt Buenosairesas centrā.

Pasaule Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Pasaule Irāna uz Izraēlu raidījusi 200 raķetes

Irāna iepriekšējās dienas vakarā izšāvusi uz Izraēlu 200 raķetes, trešdien pavēstījusi teokrātiskā režīma kontrolētā valsts televīzija.

Pasaule Laikraksts: Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Putinu

Vācijas kanclers Olafs Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta vācu laikraksts "Die Zeit", atsaucoties uz avotiem valdības aprindās.

Lasiet arī

Pasaule Latvija ir gatava atbalstīt Ukrainu militāri un finansiāli līdz tās uzvarai

Aprīlī paredzēta jauna militārās palīdzības pakotne Ukrainai. No Nacionālo bruņoto spēku rezervēm ir plānots ziedot materiāltehniskos līdzekļus, tostarp bruņojumu un munīciju 22,2 miljonu eiro vērtībā.

Pasaule Kariņš dodas pie Blinkena

Ārlietu ministrs darba vizītē apmeklēs ASV.

Sabiedrība «Jūsu klātbūtne praktiski apliecina NATO kolektīvo aizsardzību»

Šodien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Aviācijas bāzi "Lielvārde".

Pasaule «...Lai iesaldētos aktīvus novirza Ukrainas atjaunošanai», - Egils Levits

LR Prezidenta paziņojums pēc tikšanās ar Polijas kolēģi.