• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


EP sācis izmeklēt Ždanokas sakarus ar Krievijas izlūkdienestiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:57, 30.01.2024


Eiropas Parlaments (EP) ir sācis izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par Latvijas deputātes Tatjanas Ždanokas sakariem ar Krievijas izlūkdienestiem.


Foto: LETA

EP priekšsēdētāja Roberta Metsola "ļoti nopietni" uztver apsūdzības pret Ždanoku un šo lietu nodevusi Uzvedības kodeksa konsultatīvajai komitejai, atbildot uz Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas "Deutsche Welle" (DW) jautājumu, pirmdien paziņojis Metsolas oficiālais pārstāvis Jiri Lāss.

"Tas nozīmē, ka Eiropas Parlamentā ir sākta izmeklēšana," viņš paskaidrojis.

Metsola šo jautājumu izvirzīs apspriešanai arī priekšsēdētāju konferencē 31. janvārī.

Priekšsēdētāju konference ir EP politiskā struktūra, kas atbild par attiecībām ar citām ES iestādēm un dalībvalstu parlamentiem. Priekšsēdētāju konferences sastāvā ir EP priekšsēdētājs un frakciju līderi.

Savukārt EP preses dienests uz DW jautājumu atbildējis, ka nevēlas komentēt apsūdzības, kas izteiktas kādam deputātam.

Preses dienests tomēr norādījis, ka apsūdzības jau pirms kāda laika ir izskanējušas valstī, kuru pārstāv Ždanoka, t.i., Latvijā. "Mēs uzsveram, ka uz visiem Eiropas Parlamenta deputātiem attiecas vienādi noteikumi par mandāta neatkarību un ētiku," piebildis preses birojs. "Tāpat kā visi deputāti, arī Eiropas Parlamenta deputāts ir atbildīgs vēlētāju priekšā".

Par uzvedības kodeksa pārkāpumiem EP priekšsēdētājs var piemērot sankcijas, par ko paziņo plenārsēdē. Tajā pašā laikā lēmumu par EP deputāta atbrīvošanu no amata pieņem viņa valsts kompetentās iestādes.

Kā liecina krievu neatkarīgās pētnieciskās žurnālistu organizācijas "The Insider" izmeklēšana, kas veikta sadarbībā ar igauņu, latviešu un zviedru žurnālistiem, Ždanoka aktīvi sarakstījusies ar Krievijas pilsoņiem, kas, iespējams, ir Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) virsnieki. Cita starpā viņa tiem sūtījusi atskaites par savu darbību. Izmeklēšana balstās uz Ždanokas uzlauzto e-pasta saraksti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Lasiet arī

Sabiedrība Noslēdzas kandidātu sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām

Šodien noslēdzas termiņš Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu sarakstu iesniegšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Pasaule ES vēlas pārtraukt nesodāmību par pārgalvīgu braukšanu citās dalībvalstīs

Ja autovadītāja tiesības atņemtas par smagiem ceļu satiksmes pārkāpumiem, piemēram, lielu ātruma pārsniegšanu vai braukšanu reibumā, tam jābūt spēkā visā ES, otrdien paziņoja EP deputāti. Tā informē EP Preses dienests.

Sabiedrība Pirmajā dienā sarakstus EP vēlēšanām iesniegušas piecas partijas

Pirmajā dienā sarakstus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegušas piecas partijas - "Latvijas attīstībai" (LA), "Stabilitātei", Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Progresīvie" un Nacionālā apvienība (NA), aģentūru LETA informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars.

Sabiedrība Rinkēvičs un Metsola gribētu aktivizēt iedzīvotājus dalībai EP vēlēšanās

Latvijas iedzīvotāji ir jāaicina būt aktīviem un izmantot pilsoniskās tiesības ietekmēt Eiropas Savienības (ES) dienaskārtību, piedaloties gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, tikšanās laikā atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un EP priekšsēdētāja Roberta Metsola.