• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Franču zemnieki gatavojas bloķēt Parīzi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:23, 29.01.2024


Neskatoties uz valdības piekāpšanos, Francijas lauksaimnieku organizācijas paziņojušas, ka, sākot ar pirmdienas pēcpusdienu, uz nenoteiktu laiku bloķēs Parīzi.


Foto: twitter

Jauno zemnieku apvienība "Jeunes Agricultueurs" un reģionālo lauksaimnieku arodbiedrību jumta organizācija FNSEA, kas pārstāv lielāko daļu Francijas zemkopju, pavēstījušas, ka galvaspilsētas blokāde sāksies plkst.14 (plkst.15 pēc Latvijas laika), apturot satiksmi uz visiem svarīgākajiem ceļiem, kuri ved uz Parīzi.

Cita starpā Lo un Garonnas departamenta zemnieki plāno bloķēt aptuveni 13 kilometrus uz dienvidiem no Parīzes esošo Runžī, kur atrodas milzīgs vairumtirdzniecības tirgus, kas apgādā galvaspilsētu.

Tikmēr policija gatavojas novērst Parīzes blokādi. Iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns svētdienas vakarā pavēstījis, ka kopumā mobilizēti 15 000 kārtības sargu, kuru rīcībā būs arī bruņumašīnas un helikopteri.

Policistiem jāgādā, lai netiktu bloķēti ceļi uz Parīzes Šarla de Golla un Orlī lidostām, kā arī uz Runžī tirgu.

Policijas bruņumašīnas attiecīgās pozīcijas sāka ieņemt jau svētdienas vakarā.

Darmanēns uzsvēris, ka policija nevēlas konfrontāciju, bet gan tikai gādāšot, ka protestu laikā valdītu kārtība un ka policisti nevērsīšoties pret protestētājiem kā tādiem.

Tomēr ministrs norādījis, ka tikšot aizsargātas sabiedriskās ēkas un ka ārvalstu kravas mašīnām tikšot garantēta brīva pārvietošanās pa Francijas ceļiem.

Policija arī neļaušot zemniekiem ar savu lauksaimniecības tehniku iebraukt pašā Parīzē.

Kā ziņots, pēc vairākas dienas ilgušajiem lauksaimnieku protestiem premjerministrs Gabriels Atāls piektdien pavēstīja, ka valdība ir gatava piekāpties protestētāju prasībām.

Viņš apsolīja atcelt lēmumu par nodokļu paaugstināšanu dīzeļdegvielai, kas tiek izmantota lauksaimniecībā, piešķirt 100 miljonus eiro vētrās cietušo lauksaimnieku zaudējumu segšanai un sniegt atbalstu vīnkopjiem, kas ciešs no pārprodukcijas.

Premjers apsolīja arī nekavējoties vienkāršot vairākus regulējumus un procedūras, kam pakļauti zemkopji.

"Francija ir lauksaimniecības lielvalsts un zeme, kas mīl savus zemniekus," apmeklējot kādu fermu pie robežas ar Spāniju, paziņoja Atāls. "Mēs nevēlamies savā pārtikā būt atkarīgi no citiem."

Taču FNSEA līderis Arno Ruso intervijā laikrakstam "La Tribune Dimanche" norādījis, ka premjers esot apsolījis izpildīt tikai dažas no 122 prasībām, kuras izvirzījuši lauksaimnieki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Pasaule Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.

Pasaule Protestējošie zemnieki ielaužas Parīzes lauksaimniecības izstādē

Vairāki desmiti franču zemnieku, kas protestē pret Eiropas Savienības "zaļo kursu", sestdien ielauzās Parīzes lauksaimniecības izstādē.

Pasaule Francijas lauksaimnieki atsāk protestus

Francijas lauksaimnieki trešdien atsākuši protestus dažas dienas pirms nacionālās lauksaimniecības izstādes, līdz kuras sākumam viņi cer sagaidīt no valdības savu prasību izpildi.