• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Deviņas valstis pārtrauc finansēt palīdzību palestīniešu bēgļiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:51, 28.01.2024


Jau deviņas donorvalstis apturējušas finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNRWA), svētdien vēsta "Radio Brīvība".



ASV, kas par šo soli paziņoja piektdien, pievienojušās Lielbritānija, Vācija, Itālija, Nīderlande, Šveice, Somija, Austrālija un Kanāda.

Šīs valstis paziņoja, ka nepiešķirs finansējumu UNRWA, līdz nebūs izmeklētas apsūdzības par UNRWA darbinieku iespējamo saistību ar grupējuma "Hamās" kaujinieku 7.oktobra uzbrukumu Izraēlai.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs atzinis, ka UNRWA izvirzītās apsūdzības ir nopietnas, tomēr aicināja starptautisko sabiedrību nodrošināt aģentūras darba turpināšanu.

UNRWA darbinieki, par kuriem izteiktas aizdomas, no darba aģentūrā atlaisti, un, ja aizdomas apstiprināsies, viņi stāsies tiesas priekšā, sacīja UNRWA vadītājs Filipe Lazarīni.

No UNRWA atkarīga Gazas joslas 2,2 miljonu iedzīvotāju dzīve, atgādināja Lazarīni, mudinot turpināt aģentūras darba finansēšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā

Arī Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā (UNRWA), liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) ieraksts tviterī.

Pasaule Netanjahu noraida ASV aicinājumus izveidot Palestīnas valsti

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien publiski noraidījis ASV aicinājumus ierobežot Izraēlas militāro ofensīvu Gazas joslā vai veikt pasākumus Palestīnas valsts izveidei pēc kara.

Pasaule Blinkens: ASV atbalsta taustāmus soļus palestīniešu valsts labā

ASV atbalsta "taustāmus soļus" palestīniešu valsts izveidošanas labā, trešdien palestīniešu pašpārvaldes prezidentam Mahmudam Abasam apliecināja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Sabiedrība Latvija plāno ar 150 000 eiro atbalstīt palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus

Latvija plāno ar 150 000 eiro atbalstīt palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) rīkojuma projekta anotācija, kas ievietota Tiesību aktu portālā (TAP).