• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bloomberg: ES ir gatava veikt stingrus pasākumus pret Ungāriju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:32, 23.01.2024


Eiropas Savienības (ES) līderi ir gatavi ieņemt stingru nostāju pret Ungāriju, ja šīs valsts premjerministrs Viktors Orbāns nākamnedēļ gaidāmajā ES samitā turpinās bloķēt 50 miljardu eiro palīdzības paketi Ukrainai, ziņo aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz avotiem, kas pazīstami ar gatavošanos sanāksmei.


Foto: LETA

Ungārija pirmdien iebilda pret bloka priekšlikumu izveidot jaunu fondu, lai garantētu drošāku veidu, kā sniegt Ukrainai kritiski svarīgo militāro palīdzību. Šāds solis tika sperts pēc tam, kad Orbāns decembra vidū bloķēja lēmumu par finansiālās palīdzības piešķiršanu Kijivai.

Saskaņā ar avotu sniegto informāciju ES dalībvalstis ir gatavas pieņemt Ukrainas pasākumu kopumu samitā Briselē neatkarīgi no Ungārijas atbalsta. Ja Orbāns turpinās bloķēt lēmumu, to var pieņemt 26 valstis bez Ungārijas līdzdalības; gatavošanās šādam scenārijam ir pilnā sparā, teica avoti.

Kā rezerves variants tiek apsvērta iespēja pārskaitīt līdzekļus Kijivai ārpus ES budžeta procesa.

"Bloomberg" sarunbiedri arī norāda, ka pret Ungāriju var tikt ieviesti soda pasākumi, tostarp Budapeštai kā ES dalībvalstij var tikt atņemtas balsstiesības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnijas premjerministrs Maskavā ticies ar Putinu

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans trešdien Maskavā ticies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Pasaule Zelenskis salīdzina cīņu pret Krieviju ar cīņu pret nacistiem

Otrā pasaules kara beigu Eiropā gadskārtā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien salīdzināja savas valsts aizstāvēšanos pret Krievijas iebrukumu ar ukraiņu centieniem sakaut nacistisko Vāciju.

Pasaule Aptauja: Vāciešiem galvenā prioritāte ir imigrācijas samazināšana

Galvenais, ko Vācijas iedzīvotāji grib no savas valdības, ir imigrācijas samazināšana, liecina trešdien publicēti starptautiskas aptaujas rezultāti.

Pasaule Ziemeļmaķedonijas parlamenta un prezidenta vēlēšanās uzvarējusi labējā opozīcija

Ziemeļmaķedonijā trešdien notikušajās parlamenta vēlēšanās un prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā ir uzvarējusi labējā opozīcija un tās atbalstītā prezidenta kandidāte, liecina vēlēšanu rezultāti pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas.

Lasiet arī

Pasaule Orbāns apliecina Stoltenbergam atbalstu Zviedrijas dalībai NATO

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns trešdien paziņoja, ka telefonsarunā ar NATO vadītāju Jensu Stoltenbergu atkārtoti apliecinājis savu atbalstu Zviedrijas dalībai aliansē.

Ekonomika EK apstiprina 920 miljonu eiro piešķiršanu Ungārijai

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien apstiprināja 920 miljonu eiro piešķiršanu Ungārijai valsts atveseļošanas un noturības plāna ietvaros, taču šis lēmums jau izraisījis kritiku un neizpratni.

Pasaule Polija, Ungārija un Slovākija ignorēs ES lēmumu par Ukrainas labību

Polija, Ungārija un Slovākija piektdien paziņoja, ka saglabās Ukrainas labības importa aizliegumu, neraugoties uz Eiropas Savienības (ES) lēmumu izbeigt aizliegumu šajās dalībvalstīs, kā arī Bulgārijā un Rumānijā.

Pasaule Ungārija austrumos robežojas ar «krieviem» - Orbāns

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ir nācis klajā ar jaunu pretukrainisku paziņojumu, pavēstot, ka viņa valsts austrumos robežojas ar "krieviem".