• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ziemeļkoreja paziņo, ka izmēģinājusi «zemūdens kodolieroču sistēmu»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:22, 19.01.2024


Ziemeļkoreja piektdien paziņoja, ka ir izmēģinājusi "zemūdens kodolieroču sistēmu", atbildot uz ASV, Dienvidkorejas un Japānas kopīgām jūras spēku mācībām.



Šīs mācības "nopietni apdraud [Ziemeļkorejas] drošību", tāpēc Phenjana "veikusi svarīgu savas zemūdens kodolieroču sistēmas "Haeil-5-23", kas ir izstrādes stadijā, izmēģinājumu Korejas Austrumu jūrā", teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā, kuru pārraidīja valsts ziņu aģentūra KCNA.

Phenjana pērnā gada sākumā paziņoja, ka ir veikusi vairākus kodolspējīga zemūdens drona izmēģinājumus, un apgalvoja, ka ar to ir iespējams īstenot "radioaktīvu cunami". Šis drons ir "Haeil", kuras nosaukums nozīmē cunami korejiešu valodā, atšķirīga versija.

Analītiķi ir apšaubījuši, vai Phenjanai tiešām ir šāds ierocis.

Dienvidkoreja, ASV un Japāna šonedēļ sarīkoja kopīgas jūras spēku mācības jūrā pie Džedžu salas Dienvidkorejas dienvidos, nosaucot tās par atbildi uz Ziemeļkorejas svētdien veikto vidējas darbības rādiusa cietās degvielas ballistiskās raķetes izmēģinājumu. Svētdienas pēcpusdienā izšautā raķete bijusi aprīkota ar vadāmu hiperskaņas kaujas galviņu.

Mācībās piedalījās deviņi karakuģi, tai skaitā ASV aviācijas bāzeskuģis "Carl Vinson".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Lasiet arī

Pasaule Ziemeļkoreja paziņo par ballistiskās raķetes izmēģinājumu

Ziemeļkoreja pirmdien paziņojusi par sekmīgu vidējas darbības rādiusa cietās degvielas ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Pasaule Ziemeļkoreja palaidusi ballistisko raķeti

Ziemeļkoreja svētdien palaidusi ballistisko raķeti, pavēstīja tās kaimiņvalstis Dienvidkoreja un Japāna.

Pasaule Kims: Ziemeļkoreja vairs necentīsies panākt apvienošanos ar Dienvidkoreju

Ziemeļkoreja vairs necentīsies panākt atkalapvienošanos ar Dienvidkoreju, svētdien valdošās Strādnieku partijas centrālkomitejas plēnumā paziņoja Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns.

Pasaule Ziemeļkorejas līderis aicina paātrināt gatavošanos karam

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns aicinājis valdošo partiju paātrināt gatavošanos karam, tostarp valsts kodolprogrammas virzību, ceturtdien ziņo valsts mediji.