• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Netanjahu noraida ASV aicinājumus izveidot Palestīnas valsti

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:05, 19.01.2024


Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien publiski noraidījis ASV aicinājumus ierobežot Izraēlas militāro ofensīvu Gazas joslā vai veikt pasākumus Palestīnas valsts izveidei pēc kara.


Foto: twitter

Baltais nams reaģēja uz Netanjahu sacīto ar kritiku.

Amatpersonu izteikumi atspoguļo domstarpības, kas radušās starp abiem sabiedrotajiem jautājumā par Izraēlas militārās kampaņas apmēru un tās plāniem attiecībā uz Gazas joslas nākotni. "Mēs acīmredzami to redzam atšķirīgi," atzina Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien sacīja, ka bez ceļa uz Palestīnas neatkarību Izraēla nekad nespēs panākt patiesu drošību. Nedēļas sākumā Baltais nams arī paziņoja, ka ir īstais laiks Izraēlai samazināt militārās ofensīvas intensitāti Gazā.

Netanjahu valsts televīzijā pārraidītajā preses konferencē vairākkārt atkārtoja, ka Izraēla neapturēs ofensīvu, kamēr nesasniegs savus mērķus - iznīcināt Gazas joslas palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" un nogādāt mājās visus ķīlniekus, ko sagrābis gūstā "Hamās".

Premjerministrs noraidīja Izraēlas kritiķu apgalvojumus, ka šie mērķi nav sasniedzami, bet piebilda, ka to sasniegšanai var būt nepieciešami vēl daudzi mēneši. Viņš uzsvēra, ka Izraēlas tiecas pēc absolūtas uzvaras.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule Ministrs: Īrija atzīs Palestīnas valsti

Īrija tuvākajā laikā atzīs Palestīnas valsti, otrdien Dublinā pavēstīja Īrijas ārlietu ministrs Maikls Mārtins.

Sabiedrība Sestdien Rīgā notiks gājiens Palestīnas atbalstam

Sestdien, 17.februārī, plkst.13 Rīgā aktīvistu grupa dosies gājienā, lai paustu atbalstu Palestīnai.

Sabiedrība Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā

Arī Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā (UNRWA), liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) ieraksts tviterī.

Pasaule Deviņas valstis pārtrauc finansēt palīdzību palestīniešu bēgļiem

Jau deviņas donorvalstis apturējušas finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNRWA), svētdien vēsta "Radio Brīvība".