• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukraina iekļauj ātrās ēdināšanas uzņēmumu «Subway» kara sponsoru sarakstā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:41, 11.01.2024


Ukrainas Nacionālā korupcijas novēršanas aģentūra iekļāvusi ASV ātrās ēdināšanas uzņēmumu "Subway" starptautisko kara sponsoru sarakstā, paziņojusi pretkorupcijas aģentūra.


Foto: LETA

Tā norādījusi, ka iemesls "Subway" iekļaušanai sarakstā ir tas, ka šis tīkls turpina darboties Krievijā.

"Vairāk nekā 500 uzņēmuma restorānu turpina strādāt agresora tirgū, maksājot Krievijas budžetā simtiem tūkstošu dolāru nodokļu. Tāpat "Subway" aktīvi reklamē savu darbību, izmantojot sankcijām pakļautos Krievijas sociālos tīklus, un ēdienu piegādē izmanto "Yandex", kas sadarbojas ar valsts agresores valsts un tiesībaizsardzības iestādēm," teikts organizācijas paziņojumā.

Krievijā "Subway" franšīze pieder uzņēmumam "Subway Russia Service Company", kuras galvenais birojs atrodas Sanktpēterburgā.

"Subway" Krievijā darbojas jau vairāk nekā 20 gadus, ir radījis aptuveni sešus tūkstošus darbavietu un tam ir 550 restorānu 122 pilsētās.

Pēc tam, kad sākās Krievijas iebrukums Ukrainā, uzņēmuma vadība nenosodīja karu un nepaziņoja par darbības pārtraukšanu vai samazināšanu Krievijā.

Ukrainas veidotajā kara sponsoru sarakstā iekļauti tādi uzņēmumi kā "Philip Morris International", "Japan Tobacco", "AliExpress", "Xiaomi", "Geely", "Bacardi", "Unilever", "Mondelez", "Raiffeisen Bank International" un citi. Pagājušajā nedēļā sarakstā tika iekļauts Lietuvas pārtikas produktu ražotājs "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola 'Viči" īpašnieks.

"Subway" kļuvis par 49. uzņēmumu starptautisko kara sponsoru sarakstā". Kopumā reģistrā iekļauti uzņēmumi no 15 valstīm, un visvairāk - 14 kompānijas - ir no Ķīnas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Ekonomika IKEA investējis 90 000 eiro ēdināšanas pakalpojumu paplašināšanā

Mēbeļu tirgotājs "IKEA" investējis 90 000 eiro ēdināšanas pakalpojumu paplašināšanā, papildinot ēdienkarti ar svaigi ceptām picām, informē uzņēmums.

Sabiedrība Ukrainas parlaments pagarina kara stāvokli un mobilizāciju

Ukrainas parlaments otrdien apstiprinājis prezidenta Volodimira Zelenska iesniegtos rīkojumus par kara stāvokļa un vispārējās mobilizācijas pagarināšanu vēl par 90 dienām līdz 9.novembrim.

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Kličko: Zelenskim teritoriālu kompromisu gadījumā būs jārīko referendums

Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim būs jārīko referendums, gadījumā ja valsts darba kārtībā parādīsies jautājums par teritoriālu kompromisu ar Krieviju, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" sacīja Kijivas mērs Vitālijs Kličko.