NASA pārceļ uz vēlāku laiku «Artemis II» un «Artemis III» misijas

Pasaule
LETA 08:54, 10.01.2024 0

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) atlikusi "Artemis II" un "Artemis III" misijas.

 
Foto: NASA

"Artemis II" paredz nosūtīt lidojumā gar Mēnesi kosmosa kuģi ar astronautiem, bet "Artemis III" - nosūtīt uz Mēnesi astronautus, tai skaitā vismaz vienu sievieti. Bija plānots, ka "Artemis II" startēs šī gada novembrī, bet "Artemis III" - 2025.gada decembrī.

NASA paziņoja, ka "Artemis II" startēs agrākais 2025.gada septembrī, bet "Artemis III" misija - 2026.gada septembrī.

Savukārt misijai "Artemis IV", kas būs pirmais lidojumus uz NASA Mēness kosmosa staciju "Gateway", saglabāts plānotais grafiks ar startu 2028.gada septembrī.

Pa Mēnesi ir staigājuši tikai 12 cilvēki, kas visi bija amerikāņi. Zemes pavadoni neviens cilvēks nav apciemojis kopš 1972.gada, kad NASA apturēja "Apollo" misijas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Lasiet arī

Pasaule NASA otra Mēness misijas kosmosa kuģa būvniecību uztic Blue Origin

Otru kosmosa kuģi cilvēku nogādāšanai uz Mēnesi būvēs interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa kompānija "Blue Origin", paziņoja ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA).

Pasaule NASA noliedz ziņas par tās satelīta nogāšanos Kijivā

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) noliedz Ukrainas ziņas par NASA satelīta nogāšanos Kijivā, pavēstīja britu raidsabiedrība BBC.

Kultūra NASA plāno 2024.gadā nosūtīt lidojumā gar Mēnesi kosmosa kuģi ar astronautiem

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) plāno 2024.gada novembrī nosūtīt lidojumā gar Mēnesi kosmosa kuģi ar astronautiem.

Pasaule NASA veic pirmo helikoptera lidojumu uz Marsa

ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) helikopters "Ingenuity" pirmdien veicis lidojumu uz Marsa, kas ir vēsturē pirmais helikoptera lidojums uz citas planētas.