• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NASA pārceļ uz vēlāku laiku «Artemis II» un «Artemis III» misijas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:54, 10.01.2024


ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) atlikusi "Artemis II" un "Artemis III" misijas.


Foto: NASA

"Artemis II" paredz nosūtīt lidojumā gar Mēnesi kosmosa kuģi ar astronautiem, bet "Artemis III" - nosūtīt uz Mēnesi astronautus, tai skaitā vismaz vienu sievieti. Bija plānots, ka "Artemis II" startēs šī gada novembrī, bet "Artemis III" - 2025.gada decembrī.

NASA paziņoja, ka "Artemis II" startēs agrākais 2025.gada septembrī, bet "Artemis III" misija - 2026.gada septembrī.

Savukārt misijai "Artemis IV", kas būs pirmais lidojumus uz NASA Mēness kosmosa staciju "Gateway", saglabāts plānotais grafiks ar startu 2028.gada septembrī.

Pa Mēnesi ir staigājuši tikai 12 cilvēki, kas visi bija amerikāņi. Zemes pavadoni neviens cilvēks nav apciemojis kopš 1972.gada, kad NASA apturēja "Apollo" misijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Sārts: Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara

Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara, otrdien intervijā TV3 prognozēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule ETP aicina ES diplomātus nepiedalīties Putina inaugurācijā

Nevienam no Krievijā akreditētajiem Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem nevajadzētu piedalīties šodien gaidāmajā Krievijas režīma līdera Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijā, vēstulē ES augstajam pārstāvim ārpolitikā un drošības politikā Žuzepam Borelam aicinājusi Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcija.

Lasiet arī

Pasaule NASA otra Mēness misijas kosmosa kuģa būvniecību uztic Blue Origin

Otru kosmosa kuģi cilvēku nogādāšanai uz Mēnesi būvēs interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa kompānija "Blue Origin", paziņoja ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA).

Pasaule NASA noliedz ziņas par tās satelīta nogāšanos Kijivā

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) noliedz Ukrainas ziņas par NASA satelīta nogāšanos Kijivā, pavēstīja britu raidsabiedrība BBC.

Kultūra NASA plāno 2024.gadā nosūtīt lidojumā gar Mēnesi kosmosa kuģi ar astronautiem

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) plāno 2024.gada novembrī nosūtīt lidojumā gar Mēnesi kosmosa kuģi ar astronautiem.

Pasaule NASA veic pirmo helikoptera lidojumu uz Marsa

ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) helikopters "Ingenuity" pirmdien veicis lidojumu uz Marsa, kas ir vēsturē pirmais helikoptera lidojums uz citas planētas.