• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Blinkens: ASV atbalsta taustāmus soļus palestīniešu valsts labā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:36, 10.01.2024


ASV atbalsta "taustāmus soļus" palestīniešu valsts izveidošanas labā, trešdien palestīniešu pašpārvaldes prezidentam Mahmudam Abasam apliecināja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.



Blinkens pauda Vašingtonas ilgstošo nostāju, ka palestīniešu valstij jāpastāv līdzās Izraēlai, "abām dzīvojot mierā un drošībā", teikts ASV Valsts departamenta preses sekretāra Metjū Millera paziņojumā.

Palestīniešu valstiskums tika gaidīts jau deviņdesmitajos gados pēc Oslo vienošanos noslēgšanas, taču gadiem ilgi šajā jomā nav pilnīgi nekādas kustības.

Sarunās ar Abasu okupētajā Rietumkrastā Blinkens akcentēja "pieaugošo nestabilitāti" šajās palestīniešu teritorijās, kur pēdējo mēnešu laikā sadursmēs ar Izraēlas armiju un ebreju kolonistu uzbrukumos nogalināti simtiem palestīniešu.

Centienos stabilizēt situāciju Rietumkrastā, Blinkens mudināja Izraēlu nodot palestīniešiem pilnā apjomā iekasētos nodokļus.

Blinkens "uzsvēra Savienoto Valstu nostāju, ka visi palestīniešu nodokļu ieņēmumi, ko ir iekasējusi Izraēla, ir konsekventi jānodod palestīniešu pašpārvaldei atbilstoši vienošanos nosacījumiem", norādīja Millers.

Izraēla gadiem ilgi aizkavējusi finansējumu vairāku iemeslu dēļ, arī saistībā ar maksājumiem palestīniešu cietumniekiem un patlaban notiekošo karu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Harkivas apgabalā

Ukrainas ģenerālštābs paziņojis, ka situācija Harkivas apgabalā ir sarežģīta un Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Volčanskas pilsētas tuvumā.

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Lasiet arī

Pasaule Ministrs: Īrija atzīs Palestīnas valsti

Īrija tuvākajā laikā atzīs Palestīnas valsti, otrdien Dublinā pavēstīja Īrijas ārlietu ministrs Maikls Mārtins.

Sabiedrība Sestdien Rīgā notiks gājiens Palestīnas atbalstam

Sestdien, 17.februārī, plkst.13 Rīgā aktīvistu grupa dosies gājienā, lai paustu atbalstu Palestīnai.

Sabiedrība Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā

Arī Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā (UNRWA), liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) ieraksts tviterī.

Pasaule Deviņas valstis pārtrauc finansēt palīdzību palestīniešu bēgļiem

Jau deviņas donorvalstis apturējušas finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNRWA), svētdien vēsta "Radio Brīvība".