Bojāgājušo skaits Japānas zemestrīcē pārsniedz 200

Pasaule
LETA 12:49, 09.01.2024 0

Bojāgājušo skaits spēcīgajā zemestrīcē, kas Japānas centrālo daļu satricināja 1.janvārī, otrdien pārsniedzis 200, pavēstīja varasiestādes.

 

Tūkstošiem glābēju turpina pūliņus, ko apgrūtina bloķētie ceļi un sliktie laika apstākļi, lai novāktu drupas un sasniegtu teju 3500 cilvēku izolētās apdzīvotās vietās.

Dzīvību zemestrīcē zaudējuši 202 cilvēki, 102 pazuduši bez vēsts, otrdien pavēstīja Isikavas prefektūras varasiestādes. Vēl dienu iepriekš šie skaitļi attiecīgi bija 180 un 120.

Lielā snigšana apgrūtina glābšanas darbus, bet gandrīz 30 000 cilvēku joprojām mitinās valdības patvertnēs. Dažas no tām ir pārpildītas, un tajās ir grūtības pienācīgi nodrošināt pārtiku, ūdeni un siltumu.

60 000 mājsaimniecību nav ūdens, 15 600 - elektrības.

Ilgstošo lietavu dēļ stāvoklis uz ceļiem pasliktinājies, zemes nogruvumu skaits sasniedzis 1000.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Lasiet arī

Interesanti fakti Japānas privātā sektora mēģinājums palaist kosmosā satelītu cieš neveiksmi

Japānā trešdien neilgi pēc pacelšanās eksplodējusi uzņēmuma "Space One" raķete, ar kuru bija iecerēts nogādāt kosmosā satelītu.

Ekonomika Latvijas dalībai «Expo 2025 Osaka» piešķir 2,3 miljonus eiro

Valdība otrdien atbalstīja 2,326 miljonu eiro piešķiršanu Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "Expo 2025 Osaka", palielinot apropriāciju izdevumiem Ekonomikas ministrijas (EM) budžeta programmā "Ekonomikas attīstības programma".

Pasaule Japānā par 36 cilvēku nāvi ugunsgrēkā piespriež nāvessodu

Japānas tiesa ceturtdien piespriedusi nāvessodu Sindzji Aobam, kas 2019.gadā aizdedzināja Kioto animācijas studiju, nogalinot 36 cilvēkus.

Pasaule Japānā zemestrīces upuru skaits sasniedz 55

Japānā pirmdien notikušajās zemestrīcēs bojāgājušo skaits pieaudzis līdz vismaz 55 cilvēkiem, otrdien paziņoja vietējās varasiestādes.