• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


DPA: Ķelnē un Vīnē islāmisti plāno uzbrukumus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:46, 24.12.2023


Vācijas drošības iestādes saņēmušas ziņas, ka kāds islāmistu grupējums, iespējams, gatavo uzbrukumu Ķelnes katedrālei, kā arī vienai no Vīnes baznīcām, liecina aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.



Ķelnes un Vīnes policija sestdienas vakarā paziņoja, ka iespējamo draudu dēļ pastiprina drošības pasākumus.

Uzbrukuma plānotāji varētu būt saistīti ar teroristisko grupējumu Islāma valsts-Horosānas province.

Laikraksts "Bild" savukārt ziņo, ka brīdinājumus par islāmistu iespējamo uzbrukumu Ziemassvētku vai vecgada vakarā saņēmušas Austrijas, Vācijas un Spānijas varasiestādes. Laikraksts vēsta, ka terorakti varētu notikt Ziemassvētku vakara dievkalpojumu laikā.

"Bild" sestdienas vakarā arī ziņoja, ka policijas īpašo uzdevumu vienības veikušas Vīnē aizturēšanas un ka kāda persona aizturēta arī Vācijā.

Tomēr avoti drošības iestādēs aģentūrai DPA svētdien nolieguši, ka Vācijā kāds būtu aizturēts saistībā ar iespējamo uzbrukumu Ķelnes katedrālei.

Policija pavēstījusi, ka drošības iestādes, kas nodarbojas ar politiski motivētiem noziegumiem, sākušas izmeklēšanu.

Tikmēr Austrijas iekšlietu ministrijas valsts drošības un izlūkošanas direktorāts svētdien apstiprinājis, ka aizturētas četras personas, kas saistītas ar kādu islāmistu grupējumu.

Šobrīd notiek aizturēto nopratināšana, taču sīkākas ziņas direktorāts atteicies sniegt.

Vācijas varasiestādes informējušas, ka ticīgie un tūristi, kuri tuvākajās dienās apmeklēs Ķelnes katedrāli, tiks pakļauti pastiprinātām drošības procedūrām.

Iespējamais uzbrukums varētu būt plānots vecgada vakarā, vēsta policija.

Neskatoties uz to, policija veikusi drošības pasākumus jau Ziemassvētku priekšvakarā.

Sestdien pēc vakara dievkalpojuma Ķelnes katedrāle tika pārbaudīta ar dienesta suņiem, meklējot iespējamos spridzekļus, tomēr, kā svētdien noskaidrojusi DPA, nekas bīstams nav atrasts.

Arī Vīnes policija paziņojusi, ka īsteno papildu drošības pasākumus, ņemot vērā brīdinājumus par iespējamajiem uzbrukumiem kristiešu svētku laikā visā Eiropā.

Saskaņā ar Konstitūcijas aizsardzības biroja novērtējumu Ziemassvētku laikā pastāv paaugstināts draudu līmenis.

Tāpēc Vīnē un citās federālajās zemēs pastiprināti drošības pasākumi paaugstināta riska vietās, tostarp baznīcās un Ziemassvētku tirdziņos, kur izvietoti gan civilā, gan uniformās tērpti bruņoti policisti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Lasiet arī

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.

Pasaule Lietuvā ierodas pirmie Vācijas brigādes karavīri

Viļņā pirmdien ierodas pirmie karavīri no Vācijas brigādes, ko paredzēts dislocēt Lietuvā.

Pasaule Telekanāls: vācu uzņēmumi piedalās Mariupoles atjaunošanā

Vācijas uzņēmumi piedalās Krievijas karaspēka izpostītās un sagrābtās Mariupoles atjaunošanā, vēsta Vācijas telekanāls ARD.

Pasaule Vācijā stājas spēkā likums par marihuānas daļēju legalizāciju

Vācijā pirmdien spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai, kuru atbalstīja Vācijas kanclera Olafa Šolca kreisi centriskā valdība, bet kritizēja opozīcijas politiķi un mediķu organizācijas.