• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV delegācija apmeklēs Meksiku, lai runātu par imigrāciju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:48, 22.12.2023


ASV Kongresā turpinoties debatēm par imigrācijas politiku, augsta ranga Vašingtonas amatpersonu delegācija apmeklēs Meksiku.


Foto: pixabay

ASV prezidents Džo Baidens un viņa meksikāņu kolēģis Manuels Lopess Obradots ceturtdien telefonsarunā vienojās, ka nepieciešams pastiprināt robežkontroli.

Baidens un Obradors pārrunāja "nerimstošos pūliņus vadīt migrācijas plūsmu" uz robežas un abas puses bija vienisprātis, ka nepieciešama steidzama rīcība.

Šonedēļ ASV slēdza divus dzelzceļa robežšķērsošanas punktus uz Teksasas un Meksikas robežas nolūkā ierobežot nelegālo imigrantu ieceļošanu, izmantojot ārvalstu vilcienus.

Meksikāņu uzņēmēji brīdinājuši, ka robežšķērsošanas punktu slēgšana var ietekmēt tirdzniecību.

Gan Baidens, gan Obradors bija vienisprātis, ka nepieciešams pastiprināt robežkontroli, lai robežšķērsošanas punktus varētu atkal atvērt, žurnālistiem pēc sarunas pavēstīja Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Kērbijs.

Starp ASV delegācijas locekļiem, kas gatavojas doties uz Meksiku, ir valsts sekretārs Entonijs Blinkens, iekšzemes drošības ministrs Alehandro Majorkass un prezidenta padomniece iekšzemes drošības jautājumos Elizabete Šērvuda-Randala.

ASV delegācija Mehiko tiksies ar Obradoru un viņa valdības pārstāvjiem, lai pārrunātu ar nelegālo imigrāciju un robežkontroli saistītos jautājumus.

Tikmēr republikāņi turpina izdarīt spiedienu uz Baidenu, lai panāktu radikālas izmaiņas imigrācijas politikā apmaiņā pret finansiālo atbalstu Ukrainai un Izraēlai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Lasiet arī

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.