• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Putins: Krievijai nav intereses iebrukt kādā NATO dalībvalstī

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:34, 17.12.2023


Rietumvalstu bažas par Maskavas iespējamu uzbrukumu kādai NATO dalībvalstij ir "pilnīgas muļķības", svētdien publiskotā intervijā Krievijas valsts televīzijai paziņoja diktators Vladimirs Putins.


Foto: twitter

Uz jautājumu, vai Krievija, kas jau nepilnus divus gadus turpina visaptverošu karu Ukrainā, varētu iebrukt kādā NATO dalībvalstī, Putins atbildēja, apsūdzot ASV prezidentu Džo Baidenu par to, ka viņš šādus brīdinājumus izsaka, lai novērstu uzmanību no savām kļūdām Krievijas politikā.

Pats Baidens saprot, ka "Krievijai nav iemesla, nav intereses - ģeopolitiskas, ekonomiskas vai militāras - cīnīties ar NATO valstīm", teica Putins.

"Mums nav nekādu teritoriālu pretenziju vienam pret otru, nekādas vēlmes bojāt savas attiecības ar" NATO dalībvalstīm, apgalvoja Putins, kurs 2022.gada februārī deva rīkojumu iebrukt kaimiņvalstī Ukrainā.

Viens no kara ieganstiem bija Maskavas iebildumi pret Ukrainas plāniem pievienoties NATO.

No otras puses, Kijiva un Rietumvalstis ir brīdinājušas, ka Putins, uzvarot karā Ukrainā, nākamreiz varētu uzbrukt Baltijas valstīm, kas ir NATO sastāvā, kā arī citām NATO dalībvalstīm.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vairākkārt ir aicinājis Rietumus palielināt militāro atbalstu viņa valstij, lai ļautu Ukrainai spēkiem nodrošināt stratēģisku sakāvi Krievijai un neļaut tai vēl kādreiz uzbrukt kādai citai valstij.

Pēc Krievijas visaptverošā iebrukuma Ukrainā vēl viena valsts, kas robežojas ar Krieviju, - iepriekš neitrālā Somija - ir pievienojusies aizsardzības aliansei.

Intervijā Putins brīdināja, ka ar Somiju būs vēl vairāk problēmu, lai gan iepriekš tādu neesot bijis.

"Mēs tagad izveidojam Ļeņingradas militāro apgabalu un koncentrēsim tur noteiktas militārās vienības," sacīja Putins, detalizētāku paskaidrojumu nesniedzot.

Rietumiem būs jārēķinās ar Krieviju par šīm kontaktlīnijām, viņš teica.

Bijušais Ļeņingradas militārais apgabals Krievijas rietumos, kas robežojas ar Somiju 2010.gadā tika apvienots ar lielāku Rietumu militāro apgabalu.

Krievija iepriekš paziņoja par nodomu atjaunot Ļeņingradas apgabalu, reaģējot uz plānoto Somijas un Zviedrijas pievienošanos NATO.

Zviedrijas pievienošanās NATO joprojām ir atkarīga no Turcijas apstiprinājuma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslodzītiem cilvēkiem un nekavējoties piekritis šai idejai.

Pasaule Komisija: Putins uzvar Krievijas prezidenta vēlēšanās ar 87,2% balsu

Krievijā tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās pēc 80% vēlēšanu biļetenu apstrādes uzvar Vladimirs Putins ar 87,2% balsu, paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija.

Pasaule Putins paudis gatavību izmantot kodolieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija ir gatava izmantot kodolieročus, ja tiks apdraudēts Krievijas valstiskums, suverenitāte vai neatkarība.

Sabiedrība Krievijas prezidenta vēlēšanu laikā Rīgā pie vēstniecības rīkos zibakciju

Krievijas prezidenta "vēlēšanu" laikā Rīgā pie Krievijas vēstniecības tiks rīkota zibakcija, novietojot tur autobusu ar uzrakstu, lai mudinātu balsotājus aizdomāties par izdarītajām politiskajām izvēlēm.