• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sprūds: ASV noteikti turpinās atbalstīt Ukrainas un Latvijas drošību

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:05, 15.12.2023


Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) nesaredz nekādus stratēģiskus riskus, ka ASV varētu pārtraukt sniegt atbalstu Ukrainas un arī Latvijas drošībai.


Foto: LETA

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" viņš atzina, ka katrā valstī var būt savs iekšpolitiskais un demokrātiskais process, kurā parādās viedokļu pretnostatījumi, īpaši priekšvēlēšanu karstumā. Tomēr līdz šim ASV ir bijusi neaizvietojama loma Ukrainas un Latvijas drošības stiprināšanā, un arī tagad nav ne mazāko šaubu, ka šis atbalsts turpināsies, sacīja Sprūds.

Politiķis turklāt uzsvēra, ka lielu atbalstu no ASV esam saņēmuši visos laikos, neatkarīgi no prezidenta, kurš bijis pie varas, un neatkarīgi no Savienoto Valstu tā brīža iekšpolitiskajām kaislībām. ASV vienmēr arī esot stiprinājušas NATO vienotību, pat ja bijušas kādas iekšējas diskusijas.

Līdz ar to Sprūds ir pārliecināts, ka ASV turpinās atbalstīt gan Ukrainas, gan arī Latvijas un reģiona drošību.

Kā ziņots, pēdējā laikā Ukrainas sabiedrotie ir ievērojami samazinājuši solījumus piegādāt jaunu palīdzību Ukrainai, pagājušajā nedēļā ziņoja Ķīles Pasaules Ekonomikas institūts.

Priekšvēlēšanu gaisotnē ASV Senāta republikāņi bloķējuši papildu finansējuma piešķiršanu Ukrainai strīdā ar demokrātiem par ASV robežu drošību. Ungārijas nepiekāpības dēļ ir ieilgušas arī Eiropas Savienības sarunas par 50 miljardu eiro paketi Ukrainai turpmākajiem četriem gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Harkivas apgabalā

Ukrainas ģenerālštābs paziņojis, ka situācija Harkivas apgabalā ir sarežģīta un Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Volčanskas pilsētas tuvumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Sprūds: Pretmobilitātes plāns drīzumā tiks prezentēts Ministru kabinetā

Detalizēts austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plāns drīzumā tiks prezentēts Ministru kabinetā, TV3 raidījumā "900 sekundes" teica aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Sprūds apšauba nepieciešamību veidot vienotu ES armiju

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) apšauva nepieciešamību veidot vienotu Eiropas Savienības (ES) armiju.

Sabiedrība Sprūds: hibrīdkarš notiek jau šobrīd

Baltijas valstīm jābūt gatavām pilnīgi visiem scenārijiem, atzina Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Reālie tēriņi aizsardzībai būs vēl lielāki par budžeta projektos iezīmētajiem

Reālie valsts tēriņi aizsardzībai nākamajos gados būs lielāki par budžeta projektos iezīmētajiem skaitļiem, šorīt LTV "Rīta panorāmā" atzīmēja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).