• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Hanteram Baidenam izvirzītas apsūdzības nodokļu nemaksāšanā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:41, 08.12.2023


ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram Baidenam ceturtdien tika izvirzītas apsūdzības deviņos punktos par nodokļu nemaksāšanu.


Foto: Instagram

Šogad šī ir otrā reize, kad Hanteram Baidenam izvirza apsūdzības Tieslietu ministrijas īpašais padomnieks Deivids Veiss, kurš galvenokārt izmeklē viņa finanšu un biznesa darījumus ārvalstīs.

Hanters Baidens "iesaistījās četru gadu shēmā, lai nesamaksātu vismaz 1,4 miljonus ASV dolāru federālajos nodokļos, kurus viņš bija parādā par taksācijas gadiem no 2016. līdz 2019.gadam," paziņoja Veiss 56 lappuses garajā apsūdzības rakstā, kas iesniegts ASV apgabaltiesā Kalifornijas štatā.

Baidenam septembrī Delavēras štatā tika izvirzītas federālas apsūdzības par nelikumīgu šaujamieroča iegādi un glabāšanu laikā, kad viņš lietojis narkotikas.

Divas dienas pirms šo apsūdzību izvirzīšanas ASV Pārstāvju palātas spīkers republikānis Kevins Makartijs, pakļaujoties savas partijas labējā spārna spiedienam, deva rīkojumu sākt impīčmenta izmeklēšanu pret prezidentu Džo Baidenu. Makartijs apgalvoja, ka prezidents melojis amerikāņu tautai par sava dēla Hantera ārvalstu biznesa darījumiem laikā, kad Džo Baidens bija viceprezidents.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī