Alijevs izsludina 7.februārī Azerbaidžānas prezidenta vēlēšanas

Pasaule
LETA 20:37, 07.12.2023 0

Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs ceturtdien izsludinājis pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas 7.februārī. Kārtējās vēlēšanas Azerbaidžānā bija paredzētas 2025.gadā.

 

Alijeva popularitāte strauji pieauga pēc tam, kad Azerbaidžānas armija septembrī, īstenojot zibensofensīvu pret armēņu separātistiem, atguva savā kontrolē Kalnu Karabahu. Nesen veikta sabiedriskās domas aptauja liecina, ka 75% respondentu atbalsta zibensofensīvu.

Alijevs pārvalda Azerbaidžānu kopš 2003.gada, kad viņa tēvs Heidars Alijevs neilgi pirms savas nāves izvirzīja viņa kandidatūru prezidenta amatam.

2009.gadā Azerbaidžānā tika pieņemti konstitūcijas grozījumi, kas atcēla prezidenta pilnvaru termiņu ierobežojumu, kas nozīmē, ka Alijevs var saglabāt prezidenta amatu visu savu mūžu. 2016.gadā viņš iecēla savu sievu Mehribanu Alijevu par pirmo viceprezidenti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Sabiedrība Latvijas un Azerbaidžānas attiecības attīstās pozitīvi un dinamiski (+VIDEO)

Šogad prezidenti Alijevs un Rinkēvičs apmainījās draudzīgām vēstulēm.

Pasaule Azerbaidžāna aizturējusi bijušo Kalnu Karabahas prezidentu Arutjunjanu

Azerbaidžāna ceturtdien paziņoja par Kalnu Karabahas bijušā prezidenta Arajiku Arutjunjana aizturēšanu aizdomās par agresijas karu un kara noziegumiem.