• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Itālija izstājas no Ķīnas «Vienas jostas, viena ceļa» iniciatīvas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:48, 06.12.2023


Itālija oficiāli izstājusies no Ķīnas "Vienas jostas, viena ceļa" infrastruktūras iniciatīvas, trešdien vēstī laikraksts "Corriere della Sera".



Par šo ilgi gaidīto lēmumu Pekina tika informēta pirms trīs dienām, norāda laikraksts, taču oficiāli paziņojumi no abām pusēm nav publiskoti.

Kāds informācijas avots Itālijas valdībā apstiprināja ziņu aģentūrai AFP, ka Roma izstājusies no šīs iniciatīvas, bet tas darīts tā, lai saglabātu atvērtus politiskā dialoga kanālus.

Pirms nākšanas pie varas pērn, Itālijas premjerministre Džordža Meloni sacīja, ka iepriekšējās valdības lēmums 2019.gadā pievienoties šai iniciatīvai bijusi "nopietna kļūda".

Pirms vairāk nekā četriem gadiem Itālija kļuva par pirmo G7 grupas valsti, kas pauda atbalstu šim Ķīnas projektam, ko ASV, Japāna un Eiropas Savienības valstis uzlūko ar zināmām bažām, pieļaujot, ka Ķīna to var izmantot kā instrumentu, lai paplašinātu savu ietekmes sfēru pasaulē.

"Vienas jostas, viena ceļa" iniciatīva arī kritizēta kā parādu slazds valstīm, kas iesaistās tās infrastruktūras projektos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Neapolē konfiscē viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā

Itālijas policija otrdien Neapolē konfiscējusi viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā.

Kultūra Pēc koncerta Kremlī Pupo tiek liegts uzstāties Šauļos

Itāliešu popmūzikas veterānam Pupo tiks liegts aprīlī uzstāties Šauļu arēnā, jo pagājušajā nedēļā viņš piedalījās koncertā Maskavas Kremļa pilī kopā ar Krievijas zvaigznēm, kas paudušas atbalstu iebrukumam Ukrainā.

Pasaule Itālijas ģenerālis atstādināts par pretrunīgiem izteikumiem savā grāmatā

Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto uz 11 mēnešiem atstādinājis no pienākumu pildīšanas ģenerāli Roberto Vannači, atklājoties pretrunīgiem viņa izteikumiem par homoseksuāļiem, vides aizstāvjiem un imigrantiem.

Pasaule Miris pēdējais Itālijas kroņprincis Viktors Emanuēls

86 gadu vecumā savas ģimenes lokā Ženēvā miris pēdējā Itālijas karaļa dēls Savojas un Neapoles princis Viktors Emanuels, paziņojis Savojas dinastijas nams.