• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Francijā atbalsta vienreizlietojamo elektronisko cigarešu aizliegumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:37, 05.12.2023


Francijas parlamenta apakšpalāta Nacionālā asambleja pirmdien vienbalsīgi apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz aizliegt vienreizlietojamās elektroniskās cigaretes.



Aizliegums pieņemts, lai aizsargātu jauniešus un mazinātu vienreizlietojamo produktu ietekmi uz vidi.

Par likumprojektu nobalsoja 104 deputāti. Pret nebalsoja neviens. Likumprojekts tālāk tiks nodots Senātam, kur, domājams, arī tiks apstiprināts, un varētu stāties spēkā līdz 2024.gada septembrim.

Vienreizlietojamās e-cigaretes, kas maksā aptuveni desmit eiro gabalā, ir nelielas, ar baterijām darbināmas ierīces, kas savu saldo aromātu dēļ ir īpaši populāras pusaudžu vidū. Lai gan tās nesatur tabaku, daudzas no tām satur nikotīnu - bīstamu ķīmisku vielu, kas izraisa atkarību. Šīs ierīces nav paredzētas atkārtoti uzpildīt vai uzlādēt.

Arī citur pasaulē tiek apsvērti līdzīgi pasākumi, tai skaitā Apvienotajā Karalistē, Īrijā un Vācijā. Jaunzēlande un Austrālija jau ir ieviesušas ierobežojumus šādu cigarešu tirdzniecībā.

ASV Pārtikas un medikamentu pārvalde (FDA) pirms trim gadiem ierobežoja aromatizētu kārtridžu e-cigarešu tirdzniecību, taču aizliegums, kas neattiecās uz vienreizlietojamiem produktiem, nespēja apturēt nesankcionētu vienreizlietojamo e-cigarešu, galvenokārt Ķīnas produktu, strauju izplatību tirgū.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Sabiedrība Tabakas likuma grozījumus Saeimā cer skatīt līdz gada beigām

Apjomīgie grozījumi Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā skatīšanā Saeimā galīgajā lasījumā varētu nonākt līdz 2023.gada beigām.

Sabiedrība Ir pienācis pēdējais laiks cīnīties ar ceļu piesārņojumu Latvijā (VIDEO)

Izmest izsmēķi pa auto logu ir tas pats, kas izmest ceļmalā plastmasas maisu ar ķīmiskiem atkritumiem.

Veselība Izmest izsmēķi pa auto logu jeb Izmest ceļmalā maisu ar ķīmiskiem atkritumiem

Lai sekmētu sabiedrības izpratni par pareizu rīcību ar cigarešu izsmēķiem, "Zaļā josta" sadarbībā ar "Philip Morris Latvia" projekta "Kas pazūd no acīm, dabā nepazūd" ietvaros izstrādājusi izglītojošu video, liekot no malas paraudzīties uz smēķētāju aplamo rīcību, izmetot cigarešu izsmēķi pa auto logu. Joprojām, smēķējot automašīnā vai pie tās, smēķētāji regulāri izmet izsmēķus neatbilstošās vietās. Cigaretes filtrs satur plastmasu un, nomests zemē, tas ir kaitīgs apkārtējai videi.

Kriminālziņas Jēkabpils tirgū policija izņem 14 580 Baltkrievijas cigaretes

Iepriekš sāktā kriminālprocesā 31.maijā Valsts policijas (VP) amatpersonas veica sankcionētu kratīšanu kāda tirgus teritorijā, Jēkabpilī, kur atrasts un izņemts apjomīgs skaits nelegālu tabakas izstrādājumu - 14 580 cigaretes bez Latvijas akcīzes marķējuma, informēja policijas pārstāve Rūta Strautniece.