Maskavā veiktas kratīšanas geju klubos

Pasaule
VS.LV 14:28, 02.12.2023 0

Krievijas policija naktī uz sestdienu veikusi reidus daudzos geju naktsklubos un vīriešu pirtīs, ziņo mediji, norādot, ka tā, domājams, bijusi koordinēta akcija.

 

Kratīšanas notikušas nākamajā dienā pēc tam, kad Krievijas Augstākā tiesa pasludināja, ka "starptautiskā LGBT kustība" esot "ekstrēmiska organizācija".

"Telegram" kanāls "Ostorožno Novosti" publicējis videoierakstu, kurā redzami policisti pie viena no Maskavas naktsklubiem, kurā tobrīd norisinājusies diskotēka.

Kāds aculiecinieks pastāstījis, ka ballītes vidū tikusi apklusināta mūzika un telpās parādījušies policisti, kas sākuši pārbaudīt un fotografēt apmeklētāju dokumentus.

Ziņu vietne SOTA vēsta, ka kratīšanas notikušas vismaz trijos bāros, kamēr "Ostorožno Novosti" ziņo, ka pārmeklēta arī kāda vīriešu pirts Maskavas centrā.

Tikmēr piektdienas vakarā par savu slēgšanu paziņojis viens no senākajiem Sanktpēterburgas geju klubiem "Centrālā stacija", norādot, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar Augstākās tiesas spriedumu.

Krievijas varasiestādes jau pērn aizliedza "LGBT propagandu" arī pieaugušo vidū, tādējādi faktiski aizliedzot jebkādas seksuālo minoritāšu publiskas izpausmes, tajā skaitā arī parādīšanos mediju telpā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā izdos LGBT tematikai veltītu avīzi "Aiz kauna"

Ar diskusiju "Transpersonas Latvijā", kas 18.maijā plkst.17 notiks Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja telpās, atvēršanas svētkus atzīmēs avīze "Aiz kauna", kuru organizē Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar žurnālu "Satori".

Pasaule Itālijas ģenerālis atstādināts par pretrunīgiem izteikumiem savā grāmatā

Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto uz 11 mēnešiem atstādinājis no pienākumu pildīšanas ģenerāli Roberto Vannači, atklājoties pretrunīgiem viņa izteikumiem par homoseksuāļiem, vides aizstāvjiem un imigrantiem.

Kultūra Pirmais LGBT koris Latvijā cer uz radošiem panākumiem 2024. gadā (+VIDEO)

"Ja iztulkojam dziesmas vārdus latviski, tie saka "viss, ko vēlos Ziemassvētkos, esi Tu".

Sabiedrība Dibinās jaunu LGBT+ kustību, kurai būs savs, īpašs mērķis

Biseksualitātes redzamības nedēļas laikā, 20.septembrī, tiks dibināta jauna LGBT+ kustība "Neons", informēja pasākuma pārstāvji.