• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Hamās gūstā Gazas joslā joprojām atrodas 137 ķīlnieki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:20, 01.12.2023


Palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" gūstā Gazas joslā joprojām atrodas 137 ķīlnieki, pēc pamiera pārtrasukšanas piektdien paziņojusi Izraēlas valdība.



Ķīlnieku vidū ir 115 vīrieši, 20 sievietes un divi bērni, paziņoja valdība.

Izraēlas armija, apsūdzot "Hamās" uguns pārtraukšanas režīma pārkāpšanā, šorīt paziņoja, ka pēc pamiera pārtraukšanas beigām atsākusi kaujas Gazas joslā.

Izraēlas valdības preses pārstāvis norādīja, ka ķīlnieku vidū ir sieviete un divi viņas bērni, kurus "Hamās" pirms pāris dienām uzdeva par mirušiem. Izraēlas armija norādīja, ka šo ķīlnieku nāve nav apstiprināta. "Hamās" iepriekš apgalvoja, ka Izraēla ir atteikusies pieņemt trīs cilvēku mirstīgās atliekas.

Ķīlnieku vidū ir 126 izraēlieši, astoņi Taizemes pilsoņi, viens Nepālas un viens Tanzānijas pilsonis, un vienam ķīlniekam ir dubultā Francijas un Meksikas pilsonība, atklāja Izraēlas valdība. Saskaņā ar ķīlnieku ģimeņu sniegto informāciju astoņiem izraēliešiem ir arī Vācijas pilsonība.

Septiņi cilvēki joprojām tiek uzskatīti par pazudušiem kopš "Hamās" 7.oktobrī uzbruka Izraēlai, noslepkavojot aptuveni 1200 cilvēkus, no kuriem vairums bija civiliedzīvotāji. Aptuveni 240 cilvēkus "Hamās" nolaupīja un aizveda uz Gazas joslu.

Aizvadītajā nedēļā pamiera laikā tika atbrīvoti 105 ķīlnieki apmaiņā pret 240 palestīniešu teroristu izlaišanu no Izraēlas cietumiem. Vēl četras sievietes un viens karavīrs no "Hamās" gūsta tika atbrīvoti pirms tam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Pasaule Ziemeļkorejas konstitūcijā Dienvidkoreja pasludināta par «naidīgu» valsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka tās konstitūcijā Dienvidkoreja tagad ir raksturota kā "naidīga" valsts.

Pasaule Nīderlandes valdība apsver patvēruma meklētāju sūtīšanu uz Ugandu

Nīderlandes valdība apsver plānu deportēt patvēruma meklētājus, kuru patvēruma lūgumi ir noraidīti, uz Ugandu, trešdien telekanālam NOS paziņoja Nīderlandes ārējās tirdzniecības ministre Reinete Klēvere.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas uzbrukumā likvidēts «Hamās» komandieris

Izraēlas uzbrukumā palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" slēptuvei sestdien nogalināts grupējuma komandieris Rafa Salama, apstiprinājusi Izraēla.

Pasaule Jaunievēlētais Irānas prezidents apliecina atbalstu «Hamās»

Jaunievēlētais Irānas prezidents Masuds Pezeškiāns apliecinājis Irānas atbalstu palestīniešu teroristu organizācijai "Hamās", ceturtdien ziņo aģentūra FARS.

Pasaule 7.oktobra slaktiņa upuru radinieki vēršas tiesā pret UNRWA

To izraēliešu tuvinieki, kurus 7.oktobrī noslepkavoja palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kaujinieki, pirmdien vērsušies tiesā pret ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.