• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slovākijas premjers aptur kontaktus ar lielākajiem medijiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:34, 21.11.2023


Slovākijas premjerministrs Roberts Fico pārtraucis "jebkādus sakarus" ar valsts lielākajiem medijiem, apgalvojot, ka tie nesniedz "patiesu, savlaicīgu un visaptverošu" informāciju.



Fico pirmdien paziņoja, ka tiek apturēta "jebkādi sakari" ar televīzijas kanālu "TV Markiza", laikrakstiem "Dennik N" un "SME", kā arī ar portālu "Aktuality".

"Dennik N" galvenais redaktors Matūšs Kostolnijss paziņoja, ka tāda premjera rīcība ir pretrunā ar amatpersonu pienākumu informēt medijus. Vienlaikus viņš atzina, ka Fico ar laikraksta pārstāvjiem nav runājis jau gadiem ilgi, tomēr uzsvēra, ka tagad Fico ir premjerministrs.

Fico iepriekš paziņoja par plānu mediju pārstāvjiem aizliegt ieeju valdības ēkās. Deviņi Eiropas Parlamenta deputāti no Slovākijas lūguši Eiropas Savienības vērtību un caurskatāmības komisārei Verai Jourovai izvērtēt Fico rīcību.

Pret Fico paziņojumu pie valdības ēkas protestē arī studenti.

Fico pārstāvētās partijas "Smer" līderis Ļubošs Blaha apgalvo, ka, piemēram, "TV Markiza" izplata seksuālajām minoritātēm labvēlīgu, rusofobisku un pret kreisajiem vērstu propagandu.

Slovākijas parlaments vēlas aizliegt arī ierasto praksi, kad žurnālisti cenšas notvert politiķus un iegūt no tiem komentārus parlamenta ēkas gaiteņos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Lasiet arī

Pasaule Čehija vairs nerīkos kopīgas valdību sēdes ar Slovākiju

Čehijas valdība trešdien pavēstīja, ka tuvāko mēnešu laikā nerīkos kopīgas sēdes ar Slovākijas valdību, Prāgas un Bratislavas domstarpībām Ukrainas jautājumā kļūstot arvien asākām.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret Fico valdības plāniem

Tūkstošiem cilvēku Slovākijā ceturtdienas vakarā protestēja pret populistiskā premjerministra Roberta Fico valdības plāniem izdarīt grozījumus valsts kriminālkodeksā, kas vājinātu korupcijas apkarošanu.

Pasaule Slovākijas premjerministrs: «Ukraina nav neatkarīga un suverēna valsts»

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico sestdien paziņojis, ka Ukraina neesot suverēna valsts un atrodoties pilnīgā ASV kontrolē.

Pasaule Slovākijā sākušies protesti pret Fico valdību

Vairāki tūkstoši cilvēku ceturtdien izgāja Bratislavas ielās, lai protestētu pret Roberta Fico vadīto Slovākijas jauno valdību.