• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Polija sola palīdzēt Somijai cīņā pret Krievijas radīto migrācijas spiedienu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:45, 21.11.2023


Polija ir gatava atbalstīt Somiju tās robežu aizsardzībā pret Krievijas īstenotu hibrīdkaru, tiekoties ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti, paziņojis Polijas valsts galva Andžejs Duda.



Abi prezidenti tikšanās laikā pirmdien Varšavā runāja par drošības un hibrīddraudiem, ko rada Krievija un Baltkrievija. To vidū ir arī migrācijas spiediena radītais apdraudējums.

"Mēs atbalstām Somiju, jo paši esam tādā situācijā uz savas robežas ar Baltkrieviju," Duda teica Nīnistem, piebilstot, ka Somija var rēķināties ar Polijas atbalstu un dalīšanos pieredzē.

Izpildot savas saistības pret Eiropu, Polija "pastāvīgi aizsargā savas robežas", piebilda Duda.

Somija ir sākusi papildu barjeru izbūvi uz robežas ar Krieviju, lai novērstu migrantu plūsmu, Tikai sestdien ap 70 patvēruma meklētāji ar velosipēdiem un skrejriteņiem ieradās robežkontroles punktā.

Robežkontroles punkta Vartiusā vadītājs kapteinis Jouko Kinnunens ziņu aģentūrai STT pavēstījis, ka no Krievijas puses nelegālie imigranti tiek virzīti uz Somijas pusi un aiz viņiem tiek aizvērta barjera, lai novērstu migrantu atgriešanos Krievijā.

Naktī uz sestdienu Somija uz trim mēnešiem slēdza četrus no astoņiem robežkontroles punktiem ar Krieviju. Atsaucoties uz anonīmiem avotiem laikraksts "Iltalehti" vēsta, ka varasiestādes naktī uz trešdienu slēgs visu Somijas robežu ar Krieviju.

2021.gada vasarā uz Eiropas Savienības ārējās robežas ar Baltkrieviju sākās plašs nelegālo imigrantu pieplūdums. Ar Baltkrievijas varasiestāžu atbalstu nelegālie imigranti joprojām cenšas šķērsot Eiropas Savienības robežu. Latvija, Lietuva un Polija to raksturo kā Aleksandra Lukašenko režīma īstenotu hibrīduzbrukumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Polija pauž atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm «Taurus»

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paudis atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm "Taurus" un pārmetis Vācijai vilcināšanos šo ieroču piegādē.

Pasaule Polija nesaskata Krievijas ietekmi uz Polijas zemnieku protestiem

Nav pareizi protestējošos Polijas lauksaimniekus apsūdzēt par atrašanos Krievijas ietekmē, paziņoja Polijas vēstnieks Lietuvā Konstantijs Radzivills, taču Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte protestos saskata Kremļa mēģinājumu sanaidot divas lielākās Ukrainas atbalstītājas.

Pasaule Polijas lauksaimnieki izkāra plakātu ar uzrakstu «Putin, sakārto Ukrainu»

Polijas policija sākusi izmeklēšanu par lauksaimnieku protesta akcijā izkārtu plakātu ar aicinājumu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam "sakārtot Ukrainu".

Pasaule Tusks grib apspriest reparāciju jautājumu ar Vāciju

Polijas jaunā valdība grib sākt sarunas ar Vāciju par to, kā atrisināt Otrā pasaules kara reparāciju jautājumu, pirmdien pavēstīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.